Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’octubre 2022 en la Costera, s’ha situat en 4886 persones, és a dir, 139 aturats registrats menys que en el mes anterior i 835 menys que en el 2021, la qual cosa suposa un descens mensual del 2’77% i una disminució interanual del 14’60%.

Quant a la contractació, en la Costera s’han registrat 1691 contractes, la qual cosa ha suposat 208 contractes menys que en el 2021 és a dir un 10’95% de disminució interanual. Per gèneres, 831 han sigut a dones i 860 a homes. La contractació indefinida mensual és de 1089 contractes i la contractació temporal és de 554 contractes el que significa un 32’76% i la indefinida en 64’40%. Respecte al 2021, la indefinida augmenta en 749 contractes, un 220’29% més i la temporal disminueix en 1005 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 30’93% i un 69’07% a temps parcial.

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV, “Les dades d’atur d’octubre reflecteixen un descens interanual important, malgrat les incerteses, a causa de les polítiques actives d’ocupació que s’estan impulsant, especialment la reforma laboral

Roselló indica que “continua la millora en la qualitat d’aquest, ja que els contractes indefinits han suposat un 60’35% en la Vall, un 64’40% en la Costera i un 20’53% en la Canal del total de contractes signats aquest mes, mentre que la taxa de temporalitat cau a mínims històrics. Així, la Unió General de Treballadores i Treballadors afirma que, malgrat l’incert i difícil context internacional, la reforma laboral continua generant un impacte positiu en el seu objectiu de posar fi a la precarietat laboral que predomina al nostre país, encara que queda molt camí per fer, particularment en les Administracions Públiques”.

Malgrat la positiva evolució general de l’ocupació, Roselló alerta que “la qualitat de vida de les famílies treballadores continua deteriorant-se mes a mes, com a resultat de les elevades taxes d’inflació registrades i els escassos increments salarials signats. En conseqüència, els salaris acumulen una important devaluació del seu poder adquisitiu, provocant que les persones treballadores siguen novament les principals víctimes d’una crisi que no han originat.

Aquesta situació hauria sigut molt diferent si la patronal haguera accedit a negociar un nou Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) que, a més de promoure un repartiment més equilibrat i just de la crisi inflacionista, atorgara major confiança tant a les empreses com a la classe treballadora. No obstant això, el sindicat considera que l’actitud irresponsable de la patronal ha conduït a una situació de bloqueig i incertesa màxima, la qual cosa ha portat a UGT a iniciar un procés de mobilitzacions amb l’objectiu de reclamar pujades salarials concordes a l’encariment de la vida”.

En aquest sentit, la ciutadania ha participat en la manifestació convocada pels sindicats hui mateix a Madrid en defensa d’una millora dels salaris, tant del SMI com dels salaris de conveni. A més, UGT reclama la millora en el tràmit parlamentari d’una Llei d’Ocupació insuficient, que ha sigut aprovada a esquena del diàleg social. Aquesta llei ha de garantir unes Polítiques Actives d’Ocupació més eficaces, que s’ajusten i adapten a la realitat específica de cada persona i aconseguisquen una ràpida reinserció laboral per a totes elles, combatent especialment el drama de les persones parades de llarga duració, que segons les dades de l’última Enquesta de Població Activa (EPA), superen el milió i mig al nostre país.

WhatsApp Portal de Xàtiva