Solopizza Xàtiva

Centelys

INTERVENCIÓ CULTURAL AL NOSTRE ENTORN URBÀ

L’IES Josep de Ribera tributa un homenatge a l’insigne pintor xativí en el 430 aniversari del seu naixement (Xàtiva 1591- Nàpols 1652).

Aquest projecte te com a premissa inicial portar una manifestació artística al carrer, concretament als murs exteriors del centre educatiu IES Josep de Ribera. Aquest colorit mural d’abundant figuració, ocupa un espai de uns 80 m2 de superfície.

Com a proposta docent te una clara intenció d’obrir les portes de les aules a l’exterior i com a proposta pictòrica grupal s’ha volgut també apel·lar a la sensibilització per l’art pictòric creat pel nostre destacat avantpassat.

I és per això que en aquest mural pictòric s’ha volgut interpretar emprant estètiques més contemporànies alguns dels quadres més representatius de l’artista internacional que dona nom a l’institut.

Aquest homenatge plàstic a Josep de Ribera configurat per més d’una dotzena d’obres, ha sigut realitzat pels alumnes de segon del Batxillerat Artístic sota la coordinació i direcció dels professors d’art del centre, Joan Cogollos i Ernest Garcia.

WhatsApp Portal de Xàtiva