Licitació, Premi Sambori 2022 i començament de les obres del parc de calistènia a Canals

89

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de Canals inicia la licitació de les obres de modernització i rehabilitació del Mercat Municipal

L’Ajuntament de Canals ha iniciat el procés de licitació de les obres de modernització i rehabilitació del Mercat Municipal de Canals, amb un pressupost d’1.027.698’12 euros.

Aquesta subvenció s’inclou dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Next Generation EU. Les obres inclouen una aportació europea de 448.216,00 euros i una altra municipal de 579,482,12 euros.

L’objectiu de la reforma integral d’aquest edifici municipal és la de modernitzar-lo i al mateix temps convertir-lo en un establiment de referència, pel que fa als productes de proximitat.

El Consistori, especialment la regidora de Mercat Municipal, Hilzonde Badia, ha apostat des del primer moment, en un Mercat adaptat als nous temps prenent com a un dels referents, el Mercat Central de València. El nou Mercat Municipal de Canals tindrà, com a novetat, nous espais com: zona de degustació, illes de fruites i verdures, illes pop-up, millores en el bar, en la presentació dels productes, adopció de pautes d’uniformitat (servei de datàfon en totes les paradetes), harmonització d’horaris, connexió Wi-Fi i servei a domicili, entre d’altres.

En definitiva, allò que pretenen aquestes millores de reforma és aconseguir una redistribució dels espais agrupant les ofertes en illes temàtiques, millorant així l’accessibilitat de la clientela i aconseguint així, millorar la connexió visual, tant interior com exterior.

Les empreses interessades a presentar la seua proposta per a la licitació d’aquesta contractació en qüestió, tenen de termini fins al 23 de maig de 2022. Aquestes ofertes hauran de presentar-se mitjançant la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

Canals entre els premiats al Premi Sambori 2022

El divendres passat, a La Llosa de Ranes, s’hi va dur a terme l’atorgament dels Premis Sambori 2022. Canals, amb una alta participació d’alumnat, va estar entre els premiats al concurs.

Per tal de promoure i difondre l’ús literari del valencià dins l’àmbit escolar, la Fundació Sambori ha decidit convocar i impulsar el 24é Premi Sambori.

Aquest està adreçat a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, FP Básica, Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) i de l’alumnat amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu.

Enguany el Premi Sambori a les nostres comarques ha estat possible per la participació de més de 3.684 alumnes de 30 centres educatius, amb l’ajuda de 178 mestres.
Els i les guanyadores del Premi Sambori 2022 La Costera:

Educació Infantil

  • 0-3 Anys: “Piulet”, del CEIP Vicent Rius Guillemes de Canals, de l’alumnat de les mestres Bàrbara Garcia Flores i Mònica Bernabeu Lucas.
  • 3 anys: “El pingüí fredolí”, del Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat, per l’alumnat de la mestra Silvia Trenzano.

Tercer Cicle de Primària

  • “Tu pots imaginar”, de Nicolás Solves Carrillo, del Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals, com a guanyador en tercer cicle de primària (NESE).

Segon Cicle d’ESO

  • “La taxista”, de Blanca Perales Felipe, del Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals.

Batxillerat i Cicles Formatius

  • “Nosaltres, adolescents”, de Silvia Conejero López, de l’Alcúdia de Crespins, alumna de l’IES Sivera Font de Canals.

Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes

  • “La que has embolicat, xiqueta!”, de Matilde Argente Payà, de l’Alcúdia de Crespins i alumna del Centre Municipal de Persones Adultes de Canals.
  • “Cosines”, de Carolina Para Galdón, del Centre Municipal de Persones Adultes de Canals.
  • “Eren les set del matí”, de M. Carmen López García, del Centre Municipal de Persones Adultes de Canals.

El jurat també ha decidit fer una menció especial al treball “Records d’infància”, de Carmen Pérez Sancho del CMPA de Canals.

El primer premi de cada cicle serà distingit amb un viatge lúdic i cultural de dos dies per la guanyadora o el guanyador, més dos acompanyants. Les modalitats col·lectives d’Infantil, Primer de Primària i Necessitats Específiques de Suport Educatiu seran premiades amb material escolar.

A més, la Fundació Sambori atorgarà dos premis especials: el Premi Vicent Marçà a la participació comarcal, i el Premi Empar Granell al millor projecte pedagògic dels treballs d’aula. En el cas de la Formació de Persones Adultes i EOI el premi serà en metàl·lic: 300 € per al primer premi, 200 € per al segon i 100 € per al tercer.

Des de l’Ajuntament de Canals volem donar l’enhorabona a tots i totes les participants i, més especialment, a aquelles i aquells que han estat guanyador d’aquest concurs literari en valencià 2022.

Començen les obres del parc de calistènia a Canals

L’ajuntament de Canals ha iniciat les obres del parc de cal·listènia al parc del Jaume I, unes obres incloses dintre del pla provincial d’inversions 2021-2022.

El parc de cal·listènia és una demanda ciutadana que d’ací a poc temps ja serà una realitat i que compta amb una inversió aproximada de 50.000 euros.

Segons les previsions de l’empresa adjudicatària de l’obra es preveu que a finals d’aquest mes de maig estiga ja acabada.

El regidor de l’ àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Canals, Miquel Alventosa manifestava que, «per fi anem fent realitat molts dels projectes que aquest equip de govern tenim al cap i aquest del parc de cal·listènia és un d’ells, a més de ser un projecte demandat per un sector del nostre poble».

La calistenia és una disciplina esportiva que s’orienta al desenvolupament muscular. En ella s’utilitza el pes corporal a través d’exercicis al carrer. S’utilitza el sòl o diferents aparells com a barres, bancs o anelles instal·lats als parcs de calistenia.

La finalitat principal d’aquests exercicis és la de millorar l’agilitat, força física i flexibilitat d’una forma més ràpida. Però també, ajuda a fomentar les relacions socials.

Aquests complexos d’entrenament de carrer compten amb barres i elements on et pots penjar i executar moviments molt variats i repetits que enfortiran els teus músculs.

Els parcs de calistenia són adequats tant per als entusiastes de l’esport com per als atletes professionals. Encaixen perfectament en grans ciutats o en petits pobles, en camps esportius escolars o en un parc.

WhatsApp Portal de Xàtiva