Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El cicle estiuenc de conferències combina història, arquitectura i assumptes socials i etnològics

Dos professors universitaris, Ignasi Grau i Roser Beneito; el periodista Enrique Collado i l’arquitecta M. Lutgarda Vañó configuren els ponents que impartiran les ‘Xarrades a la fresca’ de Bocairent del 2016 que se celebraran del 16 al 19 d’agost. La placeta de Sant Vicent, un dels punts més emblemàtics del barri medieval, serà l’escenari de les quatre ponències que se succeiran diàriament de dimarts a divendres a les 20.00 h; a més, cada cita conclourà amb un sopar popular.

BOC20160816Xerrada_fresca_lleo_ibericLa conferència d’Ignasi Grau Mira, de la Universitat d’Alacant, abastarà la presència dels ibers a la serra de Mariola mitjançant una ‘Passejada arqueològica pel nostre passat’. D’aquesta forma, l’al•locució servirà per contextualitzar encara més si cal la presència fins el 9 de gener pròxim del lleó de Bocairent al museu arqueològic municipal ‘Vicent Casanova’. Així doncs, la història iniciarà el programa d’enguany en el que també estarà l’àmbit social de la mà de Roser Beneito Montagut qui dimecres tractarà sobre ‘Gent gran, xarxes de comunicació social i aïllament social’. Beneito és experta en aquesta qüestió com a professora a l’Escola de Ciències socials de la Universitat de Cardiff.

Per la seua banda, dijous Enrique Collado permetrà als assistents recórrer les festes, les tradicions i la cultura de la Comunitat Valenciana a través del projecte ‘Som BIC’. Per últim, M. Lutgarda Vañó Belda descobrirà divendres els projectes a Bocairent de Vicente Pascual Pastor, un dels dos arquitectes claus del Modernisme a Alcoi, que van generar un llegat tant d’edificis públics –com la residència de la 3a edat– com cases residencials o masos sense deixar de banda l’antic convent de les monges agustines.

En definitiva, les ‘Xarrades a la fresca’ mantenen “aquells trets que han anat definint-les i consolidant-les amb el pas del temps com són la varietat temàtica, l’interés dels assumptes tractats i un plantejament relaxat que permet també una tertúlia posterior”, segons enumera Xavier Molina, regidor de l’Àrea Cultural i Juvenil.

WhatsApp Portal de Xàtiva