Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aspromivise, junt a la coordinadora de centres ocupacionals, COPAVA, han organitzat el I Encontre d’Atletisme per a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual de la temporada 2021-2022. Primer encontre des de que la pandèmia del coronavirus va entrar en el nostre dia a dia i que ha reunit a més de 150 atletes d’11 centres de tota la província de València.

L’encontre ha començat a les 11 del matí a les sèries de 400 metres marxa i ha acabat al voltant de les 13.30 amb les sèries oficials de 100 metres en categoria femenina i masculina. Matí on a més d’aquestes dues proves s’han disputat d’altres oficials però també adaptades per a col·lectius de persones amb capacitats diferents, proves com 10 m. assistida, 25 i 50 metres, i bot de longitud sense carrera.

No és la primer vegada que el centre de Xàtiva organitza aquest tipus d’encontres, de fet, abans de la pandèmia Aspromivise sempre ha sigut un referent en quan a organitzar competicions d’aquest tipus.

Aquest any, tal i com ha succeït en altres temporades l’encontre ha estat com a punt de referència per portar endavant un moviment impulsat per la Fundació Trinitat Alfonso i gestionat pel Comité Paralímpic Espanyol. Aquest moviment anomenat Relleu Paralímpic té com a objectiu prioritari fer accessible l’esport a totes aquelles persones que el volen practicar, independentment de les seues capacitats i fer-ho de manera inclusiva a través dels clubs de referència a les diferents ciutats o localitats. Un programa inclusiu que Aspromivise sempre ha recolzat.

Des d’Aspromivise, organitzador de la competició, s’han mostrat satisfets per com s’ha desenvolupat l’encontre, pel nivell mostrat i sobretot per la gran afluència de gent, tant participants com de públic assistent. A més també es va voler agrair la col·laboració dels i les alumnes de TSEAS de l’IES de Vallada, ja que amb totes elles el funcionament de l’encontre ha estat molt més fluid. Necessàries per a que events com aquestos es porten a terme.

Així mateix, Emma Ferri, del CO La Costera de Xàtiva, comentava ja acabat l’encontre, “la importància de continuar organitzant activitats com aquestes en el nostre col·lectiu. Al final el que aconseguim és motivar a les persones a fer esport, amb totes les repercussions positives que açò comporta per a elles. Per això des de la nostra entitat no deixarem mai de fomentar aquestes trobades si tenen com a objectiu final la millora de les persones que hi participen”. Continuava amb paraules d’agraïment per “a tots els que han fet possible aquest campionat, als alumnes de l’IES de Vallada, als centres participants per l’esforç que han fet en vindre a competir en aquest encontre i més després d’estar 2 anys parats i com no al Moviment Relleu Paralímpic, pel missatge que aporta de que l’esport ha de ser una ferramenta per aconseguir una societat molt més justa. També agrair a l’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i als regidors i regidora que han recolzat aquesta iniciativa i ens han acompanyat aquest matí. És important que l’esport done visibilitat a un sector que vol formar part de la societat i la presència de les persones que representen a la ciutat ajuda a que aquest objectiu siga una realitat”.

WhatsApp Portal de Xàtiva