L’Ateneu Popular de Xàtiva denuncia que l’Ajuntament es nega a cedir-los materials per a l’organització d’esdeveniments al carrer

378

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Segons a informat l’Ateneu Popular de Xàtiva, l’Ajuntament els ha negat qualsevol cessió de materials per a l’organització d’esdeveniments lúdics i culturals al carrer.

L’Ateneu Popular de Xàtiva ha informat que després de presentar la sol·licitud per realitzar dos esdeveniments al carrer (la calçotada popular el dissabte 12 de març i la Fira del Llibre i Pensament Crític (Cursiva) el dissabte 2 d’abril), on sol·licitàven la cessió de cadires i escenari (en el primer cas), i de cadires, taules i carpes (en el segon), l’Ajuntament els ha denegat qualsevol material.

L’argument del regidor de Serveis Públics és que «no disposen de prou personal ni pressupost per fer altres tasques diferents de les incidències i tasques municipals»; a més, no es cediran material «que no siga per a activitats promogudes directament per ajuntament o per òrgans directament depenent d’ell o que per la seua entitat no supose alteració de la tasca de l’ajuntament».

Des de l’Ateneu Popular de Xàtiva es pregunten si facilitar la organització d’esdeveniments públics de caracter lúdic i cultural per part d’una associació de Xàtiva no es considera tasca municipal, iaxí com descarregar 100 cadires en una plaça és una tasca que entorpeix greument el treball de la brigada de l’Ajuntament.

Per a l’Ateneu, els arguments que empra l’Ajuntament són “boirosos i matussers. “Com a qualsevol altra associació de Xàtiva tenim dret a emprar els recursos públics que gestiona l’Ajuntament, més tenint en compte que a altres associacions sí se’ls ha cedit material per a activitats a  l’aire lliure” han declarat. “Per tant -han continuat-, considerem que l’Ajuntament de Xàtiva ens menysprea i discrimina, no facilitant-nos la realització d’activitats que considerem de gran interés per a la població de Xàtiva“.

La calçotada de l’Ateneu ve fent-se cada any des del 2015, abans del canvi de govern, i sempre se’ls ha facilitat cadires i tarima. La fira Cursiva va tindre la primera edició l’anys 2019 i també se’ns va facilitar el material sol·licitat, i des de l’Ateneu no comprenen el canvi de criteri que enguany té el govern municipal. “El béns de que disposa l’Ajuntament són de totes les xativines i xativins, i negar-lo a les entitats (a algunes), o només fer-lo servir per les activitats promogudes per l’Ajuntament o pels òrgans que d’ell depenen, és fer un ús partidista i antidemocràtic dels béns públics” han denunciat.

Tanmateix denuncien les dificultats que aquest criteri suposa pel desenvolupament d’activitats per part del teixit associatiu de la ciutat, que tenen finalitats socials i són enriquidores per a tota la ciutadania. “Aquestes decisions senten un greu precedent i són un impediment més a la participació ciutadana amb la que s’omplen la boca molts dels que avui seuen en el govern de Xàtiva” s’han lamentat.

“Malgrat els entrebancs que ens vullguen posar, tant la calçotada com la fira Cursiva tiraran endavant, i com sempre, sense el logotip de l’Ajuntament de Xàtiva, i amb el suport popular, per què, per sort, comptem amb els col·lectius locals i de comarques veïnes” han finalitzat.

WhatsApp Portal de Xàtiva