L’art de la paraula: Elies Barberà retorna al Josep de Ribera per oferir un recital poètic

178

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’IES Josep de Ribera, en el marc del seu renovat Pla de Foment de la Lectura ha posat en marxa enguany una sèrie de visites d’antics alumnes que s’han obert camí en el món de la literatura. Fa unes setmanes van estar Purificació Mascarell i Paco Cerdà. En aquesta ocasió ha estat Elies Barberà qui ens ha oferit una jornada de contacte amb l’alumnat que, possiblement en un futur també s’aventuren en el món de l’escriptura.

L’actor i poeta xativí Elies Barberà (1970) retorna al seu institut Josep de Ribera a recitar, quan ha vingut ja la calor, poemes seus i de Vicent Andrés Estellés. L’alumnat rep la veu càlida i atàvica dels dos poetes que ens parlen de la ciutat «Aixàtiva», antiga i eterna, de l’enyorança amarga del temps passat, de l’amor dels amants, de la paraula anorèctica, de la vida, al cap i a la fi. Un acte de diàleg i coneixença entre els adolescents i la poesia en un món ple de presses i incerteses, un moment plaent de pausa poètica entre tanta «violència» en paraules seues… Escriure i/o llegir poesia és ser contestatari en el capitalisme actual.

Al recital van assistir més de 150 alumnes de diferents nivells d’ESO i Batxillerat que van quedar captivats per la inigualable personalitat d’Elies Barberà en la seua capacitat de recitar poesia. L’actor i poeta va recordar els seus anys viscuts al Ribera i va saber empatitzar molt bé amb els joves que ara vivien les seues experiències com a estudiants de l’Institut.

WhatsApp Portal de Xàtiva