Solopizza Xàtiva

La regidoria d’Urbanisme, Gestió de Residus i Medi Ambient de l’Alcúdia de Crespins va obrir ahir la primera gatera municipal de tota la comarca de la Costera. Un projecte que naix amb l’objectiu de millorar el control de les colònies de gat de carrer, així com fomentar el benestar dels animals.

La gatera serà un equipament municipal destinat a acollir, durant un temps determinat, aquells gats de carrer que per les seues característiques especials, necessiten certes atencions durant un cert temps.

La gatera municipal té una dimensió de quasi 500 metres quadrats i comptarà amb diferents espais (un espai comú, una zona de primer contacte i una zona d’aïllament) per poder albergar els animals en funció de les seues necessitats. Tot l’espai està delimitat per un tancat de reixa i disposa d’una zona interior on els gats podran resguardar-se, però també d’una zona exterior, on podran gaudir de l’aire lliure i del sol.

A més a més, com ha explicat el regidor de l’àrea, Jordi Caparrós, s’està fent un CES “on ja s’han esterilitzat prop de 100 gats/gates”. El que demostra, segons el regidor, el compromís d’aquest Ajuntament per controlar i millorar la vida dels animals que viuen al carrer.

Finalment, els gats estaran cuidats per gent voluntària i la Protectora Alcúdia/Canals ADA.

WhatsApp Portal de Xàtiva