L’Alcúdia de Crespins adjudica la construcció d’una glorieta

En la intersecció dels carrers 8 de Març-25 d’Abril

133

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

  • Al projecte s’invertiran 175.000 euros i a més s’implantaran reductors de velocitat i s’habilitaran més passos de vianants en tots els carrers

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ja ha adjudicat la construcció d’una glorieta en la intersecció entre els carrers 8 de Març, 25 d’Abril i el vial (pas inferior) de comunicació amb Canals. Al projecte, en què l’Ajuntament invertirà 175.000 euros, també s’implantaran reductors de velocitat, amb la incorporació de passos elevats, s’habilitaran més passos de vianants en tots els carrers implicats, com al 9 d’Octubre, i es crearà una mitjana per a incidir en la reducció de la velocitat.

En aquest sentit, l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Garrigós, ha explicat que l’avinguda 9 d’Octubre és un dels eixos vertebradors de l’Alcúdia de Crespins, una via que acull comerços, el centre de salut, un supermercat, i per la qual també cal creuar per a anar al col·legi i l’institut del poble, per això “la importància d’augmentar la seguretat en el seu entorn”.

Unes obres que desmostren, una vegada més, “l’aposta del consistori per donar preferència al vianant enfront dels vehicles”, ha insistit l’alcalde. A més a més, ha remarcat que amb aquestes actuacions demostrem “l’objectiu que ens hem marcat de què les persones tinguen preferència sobre el cotxe, i en aquest sentit treballem en accions perquè la prioritat del vianant siga una realitat“.

Així mateix, Garrigós ha avançat que l’actuació prevista en l’encreuament també contempla “l’execució d’un nou sistema de drenatge mitjançant un sistema de bombament en el pas inferior de la via que uneix el poble amb Canals i que té la finalitat de solucionar les deficiències que presenta aquest pas inferior, que es nega d’aigua amb facilitat en episodis de pluges intenses”.

Finalment, el primer edil ha recordat que el projecte de pacificació en aquest enclavament que connecta l’Alcúdia de Crespins amb Canals forma part del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i que la Diputació de València a través del Pla d’Inversió costejarà la totalitat de l’actuació.

WhatsApp Portal de Xàtiva