EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Joventut Lena Baraza han participat aquest dijous en la jornada EDIBO (European Digital Bootcamps) organitzada per la Universitat Politècnica de València.

El projecte EDIBO respon al problema dels i les joves d’entre 18 i 29 anys en risc d’exclusió social i/o laboral que no estan estudiant o treballant. L’objectiu és integrar laboralment a aquests joves per compte propi o aliè, tractant de cobrir la demanda existent al sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC).

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha intervingut en la taula redona dedicada al mercat laboral juvenil en la Comunitat Valenciana junt amb l’alcalde d’Almisserà Pau Canet, el coordinador del departament de Competitivitat de la Càmera de Comerç de València Rafael Mossi, l’encarregada de Recursos Humans de FERMAX Rosalía Giménez i el Director i Gestor de Persones per a les empreses del grup Alfatec Ernesto del Valle.

D’altra banda, la regidora de Joventut i Educació Lena Baraza ha participat en la segona taula redona de la jornada, destinada a la continuïtat i la viabilitat de projectes per tal de potenciar l’ocupabilitat juvenil. Junt amb ella han intervingut també el responsable de definir el Pla Millenial de l’Ajuntament de Xàtiva Rafa Penadés, la responsable de Persones de l’Àrea Industrial del grup Chovi alimentació Lucía Barrachina i el Director de la Unitat de Negoci de BI & GD en Alfatec Sistemes Enrique Colomer.

Durant el matí s’ha parlat d’aspectes vinculats a Xàtiva com ara el Pla Millenial 2021-2025 per a l’ocupació juvenil i la creació de noves oportunitats laborals, així com també de la Formació Professional Dual que es desenvolupa a la capital de la Costera de forma pionera mitjançant el Centre de Formació Professional La Costera i l’empresa Hinojosa.

Cal destacar que EDIBO es basa en un enfocament innovador inspirat pel Banc Mundial, en el qual s’assigna un paper central a les empreses que analitzen les necessitats del mercat per a així facilitar la inserció laboral dels i les joves. En aquest projecte participen set socis procedents dels següents països: Espanya, Bulgària, Letònia, Estònia, Lituània, Grècia i Itàlia.

WhatsApp Portal de Xàtiva