Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, ha visitat este matí el nou celler de Bodegas Arraez enclavat al territori, a un entorn privilegiat. El celler ha acollit la seua primera campanya a la nova ubicació i ha començat a embotellar el producte final. Hui començava el Mala Vida Blanc.

El fort creixement de la producció en els últims anys va fer palesa la necessitat de traslladar Bodegas Arraez a unes instal·lacions més grans i amb més capacitat, ja que actualment, es produeixen quasi 3 milions de botelles anuals i s’exporten al voltant de dos terços a més de 150 països. Ara mateix, Bodegas Arraez té en propietat 30 hectàrees, on predominen les varietats autòctones plantades “a la antiga”.

Les noves instal·lacions, on treballen 35 persones, compten amb una sala de fermentació i estabilització; una sala de barriques situada a 3 metres sota el nivell del sòl; la zona d’embotellat amb dues línies totalment modernitzades i que han permés incrementar al doble la producció en una sola jornada; una àmplia sala de tast de 400m²; i una terrassa amb unes excepcionals vistes de la Font de la Figuera, la rambla del Canyoles i el Capurutxo.

També cal destacar que el celler està pensat com a construcció responsable, intel·ligent i respectuosa amb el medi ambient, dissenyada per complir amb l’objectiu de residu 0. Per això, s’estan emprant tecnologies innovadores com el filtro verd, que serveix per depurar l’aigua d’abocament a través de terra, grava i plantes.

Durant la visita, el director i enòleg de Bodegas Arraez, Toni Arraez, ha explicat a l’alcalde la seua aposta per apropar el vi de qualitat a altres sectors de la població on este producte no arriba amb la mateixa força, en especial a la gent jove. Per aquest motiu, es va començar apostant per una línia de producte més moderna i agressiva que donà com a resultat els conegut vins Mala Vida, Vividor o Bala Perdida.

Tanmateix, al celler també es produeix una gamma de vins més personals i d’elaboració més cuidada, dirigida als consumidors i consumidores més tradicionals. Es tracta de la línia de Los Arraez, que actualment es compon de cinc vins. La seua procedència és de parcel·les molt concretes de la Font de la figuera, tant per l’edat i la varietat de la vinya, com per l’orografia del terreny.

Amb tot això, encara que la línia de vins que més volum ven i que més identifica a Bodegas Arraez és l’enfocada al públic jove, el motor del creixement dels últims anys ha vingut donat pel desenvolupament de les diferents línies del producte.

Per altra banda, Arraez ha volgut posar en relleu la importància del territori, ja que, segons explica: “hem de començar a creure’ns la riquesa que tenim per a poder mostrar-la en molta més força a l’exterior”. Per això, és també tan important en la filosofia de Bodegas Arraez fomentar l’economia circular i donar prioritat a la gent de la zona a l’hora de fer les contractacions dels llocs de treball.

L’alcalde Vicent Muñoz ha agraït l’aposta pel territori i la filosofia de la proximitat, perquè entre totes i tots posem en valor allò que tenim a la Font de la Figuera.

WhatsApp Portal de Xàtiva