Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva es troba treballant aquestes setmanes en la reparació de voreres i de la xarxa d’aigua potable en els carrers Cerdan de Tallada, Pere IV, Canonge Cirujeda i carrer Ximen de Tovia; entre les Avingudes República Argentina i Gregorio Molina. La zona posseeix un paviment defectuós i a més presenta un encintat enfonsat en algunes zones.

Les obres que s’estan realitzant, amb un pressupost de 73.350 euros, consisteixen en l’ampliació de la vorera d’aquests carrers com a mesura de pacificació del tràfic rodat i de dotació de major seguretat per al vianant en els encreuaments de la calçada en les cantonades de República Argentina amb Pere IV i en la trobada amb l’Avinguda Gregorio Molina. En la resta dels encreuaments amb altres carrers no s’han ampliat les voreres tenint en compte que aquesta zona pertany al tradicional circuit urbà de la carrera de motociclisme que se celebra a Xàtiva durant la Fira d’Agost, en consideració amb la seguretat dels participants d’aquesta prova.

Entre les diferents accions que s’estan efectuant es troben demolicions de les voreres afectades, col·locació d’instal·lacions provisionals d’aigua en façana, excavacions, instal·lacions de fontaneria, sanejament, revestiment de sòls i senyalització i equipament.

«Les obres avancen a bon ritme i afecten a les zones de voreres i xarxa d’aigua més deteriorades de la zona centre de la ciutat», ha explicat el regidor d’Obres Ignacio Reig. S’estima que les obres acaben tenint una durada de dos mesos degut a les seues característiques i a l’emplaçament de l’actuació.

Es reinicien la resta d’obres

El regidor d’Obres Ignacio Reig també ha informat de que pràcticament s’han reiniciat totes les obres que es trobaven parades a Xàtiva com a conseqüència de l’Estat d’Alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19.

Es tracta de les obres que estaven realitzant-se a la Plaça Espanya així com també a la sala d’impulsió d’aigües potables o les de l’ermita del Puig. A més a més, Reig ha informat de que demà divendres s’iniciaran les obres de reparació de la carretera CV-620, a la zona de Bixquert, i la propera setmana s’iniciaran les obres de construcció de l’edifici polivalent que se situarà al col·legi Attilio Bruschetti.

D’altra banda, aquest dijous, se publicarà la licitació de les obres de reforma de l’Antic Hospital amb un pressupost de 313.000 euros. «Tornem a l’activitat amb una desescalada progressiva que es va a fer amb totes les garanties de seguretat», ha manifestat el regidor d’Obres.

WhatsApp Portal de Xàtiva