L’Ajuntament duplica les subvencions al Consell de la Joventut i associacions juvenils

1447

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva, Lena Baraza, ha impulsat un increment del 100% de les subvencions destinades al Consell de la Joventut de Xàtiva (CJX) i a les associacions juvenils de la ciutat. En el cas del Consell de la Joventut, s’ha procedit a una modificació del conveni que regula la relació entre aquest òrgan de participació i l’Ajuntament, en virtut de la qual s’augmenta la quantia econòmica de la subvenció de 4.000 a 8.000 euros. D’altra banda, pel que fa a les associacions juvenils, s’han modificat les bases de les subvencions municipals que poden rebre aquestes entitats, passant-se d’una col·laboració econòmica de 2.000 euros a una de 4.000 euros.

A més a més, la Regidoria de Joventut veurà incrementades les seues partides econòmiques gràcies a la injecció de recursos provinent del Pla de Cooperació Municipal. Aquest pla, finançat conjuntament per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, suposa destinar 35.000 euros extra a impulsar la intensa activitat que es desenvolupa des de la Casa de la Joventut, activitat que s’ha vist notablement incrementada durant aquestos primers dos anys de legislatura.

El suport a les diferents associacions juvenils i al Consell de la Joventut de Xàtiva sempre ha estat present en l’equip de govern. L’arribada d’aquest finançament extern permet augmentar aquestes subvencions per dotar d’una major autonomia a l’àrea per a la realització de les diferents activitats juvenils. Baraza afirma que “les associacions ajuden a vertebrar la societat, promocionen el civisme i la cohesió social, sempre des d’una visió democràtica i desenvolupant el concepte de col·lectivitat”.

La regidora de Joventut reconeix, per tant, la importància que té promoure l’associacionisme com a dinamitzador de l’activitat juvenil, propiciant la creació de noves formes de participació i d’incidència social en l’àmbit juvenil.

Pel que fa al Consell de la Joventut de Xàtiva, aquest òrgan de participació col·labora amb el desenvolupament i la incorporació de la joventut a la vida ciutadana, promovent l’associacionisme i la participació juvenil. A més a més, en els darrers anys el CJX ha augmentat la seua presencia en la societat xativina desenvolupant diferents tipus d’activitats per fomentar en les associacions juvenils i els joves de la ciutat diferents valors i millors oportunitats per al seu desenvolupament.

En definitiva, Baraza considera que “el Consell de la Joventut i les associacions juvenils són importants per al desenvolupament de la gent jove en tots els àmbits de la seua vida”. Per això, la regidora ha treballat colze a colze amb aquests des del primer moment i per aquest motiu també fa aquest augment del 100% en les subvencions de les associacions juvenils i del conveni del CJX.

WhatsApp Portal de Xàtiva