Solopizza Xàtiva

Centelys

L’Ajuntament de Xàtiva està treballant en la reparació dels desperfectes ocasionats per l’episodi de pluges de la passada setmana provocat per l’arribada de la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) que va colpejar durament la comarca de la Costera.

Davant les previsions, prèviament es va procedir a la neteja dels escocells i d’algunes zones, així com de la revisió de les bombes dels passos inferiors. A més a més, es va posar en avís a les brigades d’Agricultura, Parcs i Jardins i Serveis Municipals per tal d’estar preparats davant qualsevol incidència. També es va habilitar algun que altre mitjà com una excavadora que es va col·locar a les Arcadetes d’Alboi per tal de desbloquejar el camí de canyes i previndre l’acumulació d’aigua que poguera afectar als veïns del disseminat.

El divendres, dia d’alerta roja a Xàtiva, es va procedir també al tancament de col·legis i d’edificis públics com el Castell, i es van haver d’atendre alguns avisos d’urgència a més de la retirada d’enderrocs, el tancament de ponts davant el creixement del riu i la neteja de vies urbanes, desaigües i punts conflictius. A més a més, durant la jornada també es va mantenir el contacte amb els alcaldes pedanis per tal d’analitzar i estar informats sobre l’evolució del cabal del riu Cànyoles.

Després de l’episodi de la DANA, l’Ajuntament de Xàtiva ha procedit a l’elaboració d’un llistat amb els desperfectes ocasionats, per tal de reparar-los el més aviat possible. Es van haver de retirar fins a cinc arbres de grans dimensions que van caure al casc urbà, i també s’estan reparant destrosses patides a algunes instal·lacions, a les voreres i al paviment. A més a més, cal destacar que hi ha hagut alguns camins afectats com el pont de la Casa de la Llum, que ja es pot travessar a peu però que encara romandrà algunes setmanes inutilitzat per als vehicles; així com el pont del camí a la Granja de la Costera, per al que s’ha aprovat un expedient de reparació amb caràcter urgent.

A més a més, el regidor de Serveis Públics, Ricardo Martínez, ha informat de que estan previstes reunions amb els centres educatius, per tractar de conèixer les reparacions necessàries a conseqüència de l’episodi, així com per conèixer les incidències ocorregudes a Bixquert, una zona que d’altra banda no s’ha vist especialment afectada.

«El passat divendres visitàrem el terme municipal i les zones rurals per tal de conèixer els danys provocats per la DANA, i que han afectat principalment a camins, marges i rius, especialment amb els ponts del camí a la Granja i de la Casa la Llum», ha explicat Martínez, qui ha afegit que «després de conèixer la necessitat de les actuacions més immediates, es farà una nova valoració quan baixe el cabal de l’aigua a les zones afectades i es puga accedir fins a elles».

WhatsApp Portal de Xàtiva