EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva està preparant un dispositiu per tal de canalitzar l’ajuda humanitària dels xativins i xativines, així com de la resta de la comarca, per a Ucraïna degut al conflicte bèl·lic que assola el país.

En aquest sentit es va a habilitar el Centre de Majors del Barri Nord Oest (C/ Abú Masaifa 9B) per tal de centralitzar l’arreplegada de totes les necessitats d’ajuda humanitària. La primera arreplegada i acopi de material començarà el proper dimarts 8 de març i s’estendrà fins el dimecres 16, amb horari de dilluns a divendres de 11 a 14 i de 17 a 20 hores.

Hi haurà dues persones coordinadores del servei, procedents departament de Benestar Social, i al centre de recollida hi haurà voluntaris de consells sectorials i col·lectius de la ciutat, així com també de totes les associacions pertanyents al CAPS de Xàtiva. En aquest sentit, el Consell d’Acció de Polítiques Socials ha convocat una reunió extraordinària per al proper dilluns 7 de març, per tal de tractar aquest assumpte.

També s’ha habilitat el correu electrònic solidaritatxativa-ucrania@ayto-xativa.es per tal de realitzar qualsevol tipus de consulta, que també es pot efectuar directament al departament de Benestar Social.

Les empreses i col·lectius que tinguen la intenció de fer grans donacions poden posar-se en contacte amb el número 96 228 98 08 per tal de realitzar la coordinació, mentre que les persones individuals poden aportar les seues donacions directament al Centre de Majors en l’horari esmentat anteriorment.

Els materials que es poden donar en el punt de recollida són pel moment material tèxtil en bones condicions (roba i calçat, mantes, tovalloles, roba interior tèrmica, roba de llit…), d’higiene (tovalloles humides, compreses, kits d’higiene, detergents i productes d’higiene personal…), material de refugi (sacs de dormir, escalfadors, llanternes, piles, bateries, bancs d’energia…) i aliments no peribles (menjar enllaunat, fruïts secs, barretes energètiques, aliments per a nadons, aigua potable…).

Tota l’ajuda recollida serà enviada a un centre logístic habilitat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per al seu posterior enviament a Ucraïna a través dels corredors humanitaris habilitats.

A més a més cal tindre en compte que algunes entitats socials i ONG’s també accepten la donació de diners per a poder comprar i donar aquests materials directament a la zona de conflicte.

WhatsApp Portal de Xàtiva