L’Ajuntament de Xàtiva posa en marxa el Programa de Respir Familiar

Es tracta d’un recurs de cura i atenció personal a xiquetes i xiquets entre 1 i 12 anys per tal de permetre el treball dels seus progenitors

866

L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa el Programa de Respir Familiar, un programa d’atenció familiar destinat a la cura dels xiquets i xiquetes en el domicili propi, amb personal qualificat i per temps limitat. Es tracta d’un recurs d’atenció personal a xiquetes i xiquets majors d’1 i menors de 12 anys, amb la finalitat de proporcionar ajuda als pares i mares que es troben treballant.

Aquesta iniciativa sorgeix com a conseqüència de l’estat d’alarma decretat pel Govern per la pandèmia Covid-19, que ha provocat la suspensió dels recursos de guarderies i col·legis per atendre els menors, sense la possibilitat de recolzament en molts casos per part d’avis i àvies, els i les quals són a més factor de risc a partir dels 65 anys.

El programa Respir Familiar pretén cobrir els problemes de les famílies amb fills i filles, que han d’acudir a un lloc de treball essencial i no compten amb eixa ajuda. La intenció és facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral a través d’un recolzament temporal i puntual, amb un màxim de 3 hores. El servei es presta a través de TASOC o monitors de temps lliure que realitzen, entre d’altres, funcions com ara companyia en el domicili familiar, acompanyament lúdic i d’oci, activitats de neteja personal o atenció durant el desdejuni, l’esmorzar o el dinar.

Poden sol·licitar aquest servei les famílies treballadores en serveis essencials que així ho acrediten i en les quals: els dos membres de la parella coincidisquen en el mateix horari, siguen famílies monoparentals o siguen famílies separades o divorciades i els dos membres coincidisquen en l’horari. En tots aquests supòsits s’haurà de justificar la manca de possibilitat d’ajuda per part d’algun familiar o de cuidadors privats.

Per tal de realitzar la petició, serà necessari enviar un correu electrònic a l’adreça respirfamiliar@xativa.es o a través del telèfon 96 228 98 16, en horari de vesprades. Una psicòloga serà l’encarregada de valorar la petició, per a la que cal facilitar les dades personals, el número de telèfon i un correu electrònic.

WhatsApp Portal de Xàtiva