L’Ajuntament de Canals explica les gestions dutes a terme per resoldre la situació de l’escoleta municipal

114

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

Aquest dimarts va tindre lloc, a l’Ajuntament de Canals, una reunió on l’objectiu primer era traslladar de forma directa tota la informació referida a la situació que travessa l’escoleta infantil La Torreta, i les vies de solució que s’estan treballant des del primer moment, per tal d’aconseguir una resolució definitiva i amb garanties.

A aquesta reunió, atesa a petició d’instancia de l’AMPA, van assistir, l’Alcaldessa de Canals, Mai Castells, la regidora en funcions, Isabel Real, representants dels grups polítics de l’oposició (PSOE, PP i no adscrits), les treballadores de l’escoleta infantil, representants de l’AMPA del Centre, així com els tècnics de l’Ajuntament, que duen a terme la tasca de trobar vies de solució, ajustades a la legalitat, que permeten garantir la continuïtat del servei.

El govern municipal donava el seu total suport als/les afectades, empatitzant, i entenent perfectament la tensió que per la situació s’ocasiona. Tal com apunta Mai Castells “en cap moment hem deixat d’estar del costat de les treballadores i de les famílies dels més menuts i menudes, però, malauradament, la jurisprudència en aquestes qüestions ens impedia anar tan de pressa com hagueren volgut tots els implicats. No s’ha pogut accelerar més aquest procés perquè s’havien de donar una sèrie de condicionants contractuals, que ja s’han produït“.

A hores d’ara, l’empresa adjudicatària ha complit el termini d’impagament i, a més a més, la gerent ha presentat per registre d’entrada la sol·licitud de finalització del servei que prestava en l’escoleta infantil de La Torreta, perquè es resolga de mutu acord amb l’Ajuntament de Canals.

Des de l’AMPA de l’escolteta han comentat a Portal de Xàtiva que la situació que viuen les treballadores del centre és “límit”, ja que porten huit mesos sense cobrar i “no aguanten més“. “No entenem com el consistori ha allargat tant aquesta situació quan es podria haver resolt molt més abans” han comentat.

A partir d’aquest moment, s’estableixen dues vies d’actuació, en les que els tècnics municipals estan treballant detalladament aquests dies i, es preveu que a finals de setmana es puga establir l’acció més adient per a solucionar, com més aviat millor, aquesta situació.

Des del consistori canalí, es manifesta confiança plena en el treball que està realitzant-se per part dels tècnics competents de l’Ajuntament. També es ressalta la disposició a la col·laboració, i l’actitud d’enteniment per part de l’oposició municipal al complet (PSOE, PP i no adscrits), de cara a les accions que des de l’Ajuntament s’hagen de dur endavant per tal de reflotar l’escola infantil La Torreta de Canals.

WhatsApp Portal de Xàtiva