L’Ajuntament convoca el concurs literari escolar sobre seguretat vial

1602

Participaran al voltant de 1.200 alumnes de Xàtiva, Llosa de Ranes, Genovés i Canals

Aquest matí s’ha presentat l’onzena edició del concurs literari escolar “Què és la seguretat vial?” A la roda de premsa de presentació han assistit el regidor de Mobilitat, Miquel Lorente i la regidora de Policia Local, Mariola Sanchis, acompanyats pels agents Enrique Gómez, cap de la policia i Arturo Tormo, coordinador de seguretat vial. L’objectiu de la iniciativa és crear hàbits i comportaments vials segurs entre la població escolar de la ciutat, tant si són vianants com si utilitzen bicicleta o vehicles a motor. En aquesta campanya participen les regidories de Policia, Mobilitat i el departament d’Educació Viària.

El concurs va dirigit a joves escolars entre 11 i 13 anys, alumnes de 6è de primària i de 1r de secundària que cursen estudis en centres públics i privats i de la ciutat de Xàtiva. També participen centres educatius de les veïnes localitats de Llosa de Ranes i Genovés i el col·legi Vicent Rius de Canals. En total, es preveu que participen 1.180 escolars.

Els alumnes podran presentar una única redacció en castellà o en valencià, on expressen el que significa per a ells l’educació viària i les mesures de seguretat que solen utilitzar en un desplaçament, podent adjuntar dibuixos o fotografies a la redacció. El concurs s’inicia hui i els treballs es recolliran el dia 2 de juny. El lliurament dels premis està previst per al dia 10 de juny, a les 13:30 hores, al saló noble de la Casa de la Cultura de Xàtiva.

Les despeses del projecte educatiu ascendeixen a 9.000 €, on s’inclouen aportacions econòmiques, regals i material logístic. Aquest import serà sufragat per les següents entitats públiques, empreses privades i col·laboradors:

 AJUNTAMENT DE XÀTIVA

DIPUTACIÓ DE VALENCIA

MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS

LA COSTERA-CANAL

ADEXA

AJUNTAMENT DE LLOSA DE RANES

AJUNTAMENT DE GENOVÉS

C.O.R.

PINTURAS JOVIRA

FAMILY CASH

COSPARK

TEINSA COMUNICACIONES

DESGUACES GONAZALEZ

PLAZA MAYOR

VIAJES LEVANTE

HOTEL MURTA

INDITEC

TOT MULTISERVICIS

RECREATIVOS SAETABIS

CLINICA DENTAL CARRALERO

WhatsApp Portal de Xàtiva