L’Ajuntament contracta 6 persones gràcies a una subvenció de 57.000 € del SERVEF

471

Les noves altes en la Seguretat Social a Xàtiva creixen en 112 inscrits en novembre

Hui comencen a prestar servei 6 nous treballadors municipals contractats en el marc del Programa d’Iniciativa Social del Servef, en col·laboració amb les administracions locals de la Comunitat Valenciana (convocatòries EMCORP, ECORJV i EMCOLD 2016). La subvenció, que prové del programa d’ocupació pública de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ascendeix a 56.797,62 euros.

Gràcies a aquestes subvencions, gestionades des de l’àrea de Promoció Econòmica, l’Ajuntament reforçarà serveis municipals existents i en crearà un de nou, ja que l’ajuda del programa EMCOLD suposa la contractació d’una orientadora laboral durant 8 mesos, per un import de 19.922,88 euros, que prestarà serveis d’assessorament per a la inserció laboral de persones desocupades inscrites com a demandants d’ocupació al Servef.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente ha destacat que la selecció dels treballadors ha estat efectuada pel propi Servef. Segons el regidor, “aquesta iniciativa entra en la dinàmica de procurar les condicions idònies per a la reactivació de l’economia local i tots els llocs creats des d’aquestes subvencions van a prestar servei en eixa línia”. Lorente ha aprofitat per valorar les noves dades d’ocupació: “continua la tendència positiva en les noves altes a la Seguretat Social a Xàtiva amb un increment de 112 altes en novembre respecte al mes d’octubre. Ha estat un augment equitatiu entre els diferents sectors econòmics de la ciutat. Cal que tant l’àmbit públic com privat continuem treballant en el mateix sentit”.

A més de l’orientadora laboral i amb una subvenció per import de 8.428,89 euros, en aquest cas amb càrrec al programa EMCORP, l’Ajuntament ha contractat dos treballadors per a un període de tres mesos: una auxiliar administrativa, que s’integrarà en el departament d’Ocupació i Formació, i un informador turístic que passarà a reforçar l’àrea de Turisme.

La resta d’ajudes a la contractació, per un import de 28.445,85 euros, s’emmarquen en el programa ECORJV, dirigit a menors de 30 anys i conegut popularment com a Salari Jove. Amb la finalitat de recolzar els treballs d’elaboració d’un estudi sociològic  i de diagnòstic de la realitat juvenil de Xàtiva, l’Ajuntament contracta a una auxiliar administrativa per al departament de Joventut. D’altra banda, el departament d’Educació rep la contractació d’un auxiliar administratiu per a reforçar tasques de gestió administrativa. En ambdós casos, la duració del contracte és de sis mesos.

Finalment, gràcies a les ajudes del Servef, l’àrea de Promoció Lingüística compta amb la contractació durant 7 mesos d’una filòloga per al projecte “Valencianització, documentació administrativa municipal i implementació de sistemes informàtics de traducció i correcció”.

WhatsApp Portal de Xàtiva