l’Ajuntament condemnat a pagar 147.253 € per l’impagament de les obres de l’EPA

663

Hisenda negociarà un aplaçament del pagament dels terrenys de la gasolinera del Lleó per poder fer front a la nova sentència condemnatòria

Poc a poc van complint-se les previsions avançades per l’auditoria del deute municipal elaborada per la Regidoria d’Hisenda. L’Ajuntament de Xàtiva estudia el millor mode d’aconseguir els fons suficients per afrontar la nova sentència condemnatòria com a conseqüència de l’impagament d’obres encomanades per l’anterior equip de govern popular. Aquest darrer revés per a les arques municipals consisteix en una condemna a abonar 147.253 euros per interessos de demora, originats per l’impagament de les obres de l’edifici de l’Escola d’Adults Francesc Bosch i Morata (EPA).

Qui ha reclamat el pagament és l’administració concursal d’Arción Construcciones, S.A., empresa constructora de l’edifici, actualment en procés de liquidació. El jutjat nº 6 d’allò contenciós administratiu de València concedeix a l’Ajuntament 10 dies de termini per fer efectiu el pagament.

Amb la finalitat d’afrontar el pagament de la sentència, el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, ha informat que té previst detraure una quantitat d’al voltant 84.000 euros del pressupost municipal, inicialment consignada per al pagament de la compra de terrenys de l’antiga gasolinera on ara es troba ubicat el Centre de Recepció de Visitants, junt a la Font del Lleó. Prèviament, l’Ajuntament haurà de negociar amb Repsol Infraestructuras -anterior propietari dels terrenys- un aplaçament d’aquest pagament pendent, el qual estava previst liquidar durant aquest exercici. Ara s’intentarà un aplaçament a quatre anys.

Reig censura que les obres de l’EPA acumulen un nou sobrecost addicional. Per al regidor d’Hisenda, “és incomprensible que el govern del PP recepcionara una obra defectuosa sobre la qual ha tingut que actuar la brigada municipal en reiterades ocasions”. L’edil ha volgut deixar clar que “des de l’equip de govern lamentem que una obra que ha tingut un resultat molt qüestionable acabe acumulant un sobrecost extra. Hi ha coses que clamen al cel, com la inversemblant ubicació dels aires condicionats, la impossibilitat d’obrir les finestres o altres circumstàncies que ens han obligat a continues reparacions malgrat ser un edifici nou”, tanca Reig

WhatsApp Portal de Xàtiva