L’Ajuntament ampliarà el servei de bus amb una línia a les principals àrees comercials els caps de setmana

També es reduirà un 30% el cost del bitllet, que passarà a tindre un preu d’un euro amb descomptes per a persones jubilades i abonaments

388

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva renovarà pròximament la concessió del servei al públic del bus urbà de Xàtiva, el qual reduirà el seu preu per a les persones usuàries i ampliarà les seues zones de cobertura amb la implantació d’una nova línia a les zones comercials i esportives dels polígons.

El bus urbà compta amb un servei regular que es desenvolupa de dilluns a divendres (excepte festius) en horari de matí i que realitza el trajecte fins a l’hospital Lluís Alcanyís amb una quinzena de parades per la ciutat. A aquest servei caldrà sumar-li altra línia que es prestarà els divendres, dissabtes i vespres de festius en horari de vesprada i que permetrà aplegar fins a les principals àrees comercials i esportives situades als polígons industrials. El seu recorregut s’iniciarà a l’Albereda Jaume I i aplegarà fins al Centre Comercial Plaza Mayor connectant al llarg del seu recorregut altres àrees com el Poliesportiu Les Pereres, l’skatepark o el pavelló Francisco Ballester. El servei s’iniciarà a les 16 hores i finalitzarà al voltant de les 22 hores, realitzant el recorregut 11 vegades al dia amb una durada d’uns 30 minuts per viatge d’anada i tornada.

Pel que fa al servei de bus regular, aquest realitzarà un recorregut circular de 8,89 km completant un total de 15 voltes. La ruta té un total de quinze parades: Cosmògraf Ramírez 14, Acadèmic Maravall – Avda. Murta, Maulets – Plaça País Valencià, Pare Claret – Pintor Guiteras, Estació Renfe, Centre de Salut de Xàtiva, Professor Sanchis Guarner 5, Plaça Xerea (nova), CEIP Martínez Bellver (nova), Centre d’Especialitats de l’Espanyoleto, Albereda Jaume I 18, Font del Lleó, Avda. Selgas 2, Avda. La Ribera 2 i Hospital Lluís Alcanyís. El servei començarà a les 7:30h i finalitzarà cap a les 15:10h. La freqüència de pas serà d’entre 26 i 45 minuts, dependent de l’hora de la ruta i de l’adaptació de l’horari als torns de l’hospital.

Altra de les principals novetats que tindrà el nou contracte serà el preu dels bitllets del bus urbà, que es reduiran un 30% i costaran un euro, mentre que el bitllet de les persones jubilades serà de 0,85 cèntims i l’abonament de 10 viatges costarà 8,5 euros. En el cas dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, tots els serveis de bus urbà seran gratuïts.

«Ens plantegem una notable millora en el servei de bus que hem començat ara a licitar i que esperem que puga començar el servei a principis del proper any. La milloria bàsicament es basa en l’ampliació del servei de la ruta de l’hospital fins a zones on no arriba en aquest moment com la zona del Raval i l’Hort de Mora, a més de la incorporació d’una nova línia a les principals zones comercials i esportives i també la reducció del bitllet per a l’usuari», ha remarcat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha afegit que «aquestes accions són necessàries per a facilitar la mobilitat i sobretot per potenciar el transport públic front al cotxe particular, que és un dels objectius que volem aconseguir amb aquest nou contracte».

Servei de bus llançadora al Castell

El contracte també aglutinarà el servei de bus llançadora que connecta el Castell amb la Plaça de l’Espanyoleto els diumenges i festius des de les 10 fins a les 15 hores i des de les 16h fins a l’hora de tancament del Castell de Xàtiva. També es prestarà servei el Dijous Sant, Dissabte Sant, segon dilluns de pasqua i 24 i 31 de desembre. Per contra, no es prestarà servei els dies 25 de desembre i 1 de gener. La freqüència serà d’uns 20 minuts i es realitzarà una parada a l’alçada de l’ermita de Sant Josep a sol·licitud del passatger/a.

En aquest sentit cal tenir en compte que durant el present mes d’agost de 2022, no hi haurà servei de bus urbà des de la Plaça Espanyoleto fins al Castell els diumenges i festius, pel que els i les visitants podran accedir a la fortalesa amb el seu cotxe particular.

WhatsApp Portal de Xàtiva