EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Redacció | 21.08.2020

Ahir la premsa ens despertava amb la notícia del tancament del masymas a Xàtiva, un tancament que no hi ha sorprès a molts consumidors, doncs des de feia algun temps, el supermercat ha anat perdent clients.

El tancament del Mercadona de les Corts Valencianes, l’apertura del Lidl o el renovat Family Cash ha suposat que algunes de les grans cadenes d’alimentació se situen a la zona poligonal de la ciutat. Actualment, al nucli urbà, les úniques cadenes de supermercats que podem trobar són el Consum i el Mercadona del carrer Vicente Boix.

Enfront d’aquest canvi ubicacional, que obliguen al consumidor a desplaçar-se en cotxe per a realitzar les seues compres, creiem necessari donar importància al comerç local i de proximitat.

Els avantatges de comprar en els comerços de barri són molts: més proximitat, un tracte personalitzat i especialitzat, comerços que generen ocupació i riquesa local que omplin de vida les ciutats. Potser no tenen les enormes ofertes que hi ha en les grans superfícies, però la proximitat i el tracte personalitzat en aquest tipus de negocis és inigualable. Altres valors diferencials són la qualitat dels seus productes i el tracte dels propietaris, ja que possiblement coneixen als seus clients de tota la vida i sàpien què busquen.

Els vincles que genera el comerç d’un barri o un carrer es construeixen en gestos com anar a comprar el pa i que ens hagen guardat el tipus que més ens agrada, que en la verduleria ens avisen que rebrà pròximament la nostra fruita favorita, o la tranquil·litat de poder comprar alguna cosa que necessitem a última hora. Coneixem a aquests establiments com els «de tota la vida» i ofereixen un tracte personalitzat i pròxim. Solen ser negocis de grandària reduïda en els quals treballen autèntics especialistes sempre disposats a aconsellar i fer suggeriments.

Si impulsem el comerç local, aconseguirem que la nostra ciutat es mantinga acolorida, alegre i plena de vida, ja que farem que els nostres carrers siguen més transitats i, al mateix temps, no caurà agafar el cotxe per anar a fer la compra, gràcies al fet que podrem trobar gran varietat de productes sense haver d’allunyar-se massa de les nostres llars.

Tampoc podem oblidar que el comerç local reforça l’ocupació local i genera riquesa que es distribueix localment. Solen ser establiments en els quals es fomenta l’activitat emprenedora i milloren els barris en els quals es troben. Per aquesta raó, com a consumidors, podem influir en l’economia de la nostra ciutat i optar per l’oferta d’aquests establiments per ajudar a generar una riquesa que genere beneficis per a la nostra comunitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva