Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’artista valenciana Ana Císcar ha guanyat el premi Nacional de pintura Juan Francés Fira d’Agost 2023 gràcies a la seua obra “De formas y fórmulas”, amb tècnica oli, esmalt i esprai sobre lli. Aquest guardó està dotat econòmicament amb 5.000 euros.

Ana Císcar (València, 1993), és graduada en Belles Arts i Màster en Producció Artística per la Universitat Politècnica de València, a més de doctoranda en el Programa de Doctorat en Art sobre Producció i Investigació d’Art i Entorn de la pròpia UPV. Entre les galeries on ha presentat treballs individuals es troben el Convent Espai d’Art de Vila-real o la Galeria Artevistas de Barcelona, a més d’exposicions col·lectives a l’Ateneu Mercantil de València, el Centre Cultural Carmen Alborch de Mislata, el Pati de la Infanta i Galeria A de l’Art de Saragossa, Las Cigarreras d’Alacant, el Centre d’Arts Tecla Sala de l’Hospitalet, la Nau, el Centre del Carme o l’IVAM, entre d’altres.

Císcar guanya el premi després d’haver aconseguit una Menció d’Honor en l’edició del passat any 2022, on també va destacar Vicent Machí qui, de nou, ha aconseguit el segon premi d’aquest prestigiós concurs. En aquesta ocasió Machí ha sigut reconegut gràcies a l’obra «S/t Dela serie Litoral», realitzada en pintura acrílica sobre llenç, i amb la qual aconsegueix un premi de 3.000 euros.

Vicent Machí (València 1997) es va graduar en Belles Arts, amb Màster en Producció Artística, per la UPV. Es va formar a Milan en pintura i poètica de la fotografia a la Accademia di Belle Arti di Brera i la seua obra ha estat mostrada en exposicions individuals a València i Barcelona, i col·lectives a ciutats com ara Madrid o Xàtiva.

També han aconseguit el seu reconeixement Pablo Bellot Garcia i Sergio Rocafort Giménez, els quals han sigut reconeguts amb una Menció d’Honor. El primer amb l’obra «Negro sobre blanco N12_Acto de comunicación N41 (Mata)», realitzada en tècnica oli sobre lli; i el segon amb «Trama», realitzada en oli sobre lli. Cal destacar que la de Sergio Rocafort és la segona menció d’Honor consecutiva al Premi de Pintura Juan Francés.

Al certamen d’aquest any s’han presentat un total de 366 obres de 241 artistes, totes elles de territori espanyol. De les 25 obres seleccionades, les dos guanyadores tenen segell valencià, però també hi ha d’altres províncies com ara Castelló, Alacant, Madrid, Còrdova, Granada, Barcelona o Biscaia.

El jurat ha estat compost per Jorge López, Director de la Galeria Jorge López de València; pel gerent de l’IVAM Sergi Pérez Serrano; i per la professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València Sara Vilar.

L’exposició s’inaugurarà demà dimarts 15 d’agost a les 12 hores a la sala de les Columnes de la Casa de Cultura de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva