Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquest matí, la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, junt amb la presidenta de la Societat Musical La Nova de Xàtiva, Andrea Mollá, ha presentat tota la relació de projectes d’inclusió que s’articulen a través de l’escola de música d’aquesta societat musical. A l’acte, a més a més, han assistit la directora de l’escola de música, Victoria Ferrando; la directora del CPEE Pla de la Mesquita, Isabel Francés; la directora del Centre Ocupacional d’Aspromivise, Amor Amorós i altres representants d’entitats socials de Xàtiva que participen en aquestos projectes.

Amb aquesta planificació d’activitats d’inclusió social, La Nova opta enguany als Premi Euterpe, guardons que la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana atorga entre el col·lectiu de bandes, incloent a músics, compositors, directors i altres institucions i mitjans de comunicació valencians vinculats amb la música i la cultura.

Xelo Angulo ha posat en valor la trajectòria de l’Escola de Música de La Nova, assenyalant la importància de «visibilitzar aquesta tasca d’inclusió i de donar a conèixer la diversitat que conforma la nostra societat». En la mateixa línia, Andrea Mollà ha destacat que «duguem 6 anys plantejant projectes d’inclusió social, per a que l’escola no sols siga una escola de música sinó per a que l’alumnat puga veure que existeixen altres persones diferents que també formen part de la societat».

De tota aquesta nòmina de projectes d’inclusió social, el més recent és l’anomenat «Agermanats per la música», posat en marxa enguany amb el concurs del col·legi Pla de la Mesquita. Consisteix en un projecte cooperatiu que es realitzarà entre els dos centres, via online, on s’aprendran i assajaran les cançons per a realitzar un concert conjuntament al Nadal. La proposta fomenta l’agermanament entre alumnes dels distints centres. El dia del concert es regalaran mútuament una postal sonora, altre dels projectes d’inclusió que, en aquesta ocasió, es desenvolupa amb Aspromivise. Aquest projecte està programat per a realitzar-se entre els mesos de setembre a desembre del present curs 2021.

Altres projectes socials que La Nova ve desenvolupant des de 2015 són «Música per la solidaritat», amb Gent de la Consolació i altres associacions culturals; “Música per a la Inclusió Social”, on participen les residències de la Corona de l’Estrela i de l’Institut d’Acció Valenciana Socisanitària o “A Nadal cantem tots”, amb participació del Centre de dia “Pérez Bruschetti” per a malalts d’Alzheimer de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva