Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha mostrat la seua satisfacció pel balanç de la segona edició de la Fira Borja, que ha ocupat la ciutat des del divendres 28 d’octubre fins a l’1 de novembre, dia de Tots Sants.

En la totalitat dels concerts musicals s’ha completat l’aforament estipulat, que en alguns casos ha superat les 200 persones, destacant l’assistència de gent forana que fins i tot ha arribat a fer nit a la ciutat. Entre les cites més destacades es troben el concert d’inauguració de la Fira, oferit divendres a Sant Feliu pel titular dels grans orgues de Landsberg (Munic) Johannes Skudlik; i el concert de Carles Magraner i Capella de Ministrers «Plant d’amor» realitzat el dimarts 1 de novembre a l’església de Sant Pere. També es van exhaurir totes les entrades per a les diferents rutes guiades i visites teatralitzades oferides per Teatre de la Lluna i vinculades a la família Borja.

D’altra banda, l’ex convent de Sant Domènec va acollir des del divendres 28 fins al dimarts 1 de novembre un total de 1.800 visitants que van poder visualitzar les exposicions vinculades als Borja, amb la història de la família més universal de Xàtiva i també dels vestits emprats en les rutes teatralitzades i inspirats en l’època renaixentista; així com l’exposició dels Àngels Músics cedida per l’Institut Valencià de Cultura.

Fonts municipals també han destacat la bona acollida dels espectacles infantils realitzats en la Plaça del Mercat i en el pati del Museu de l’Almodí, mentre que els comerciants de la Fira d’Artesania han assegurat que l’afluència de gent ha sigut molt destacada, mostrant-se satisfets amb les vendes realitzades, especialment pel que fa a la ceràmica i a les parades de menjar.

Pel que fa a la Fira Gastronòmica, segons informacions del sector hostaler, alguns dels establiments participants amb menús especials han triplicat la seua caixa durant aquests dies de Fira.

«Estem super contents de veure com s’ha desenvolupat aquesta Fira, ja que la gent ha gaudit moltíssim amb totes les activitats programades. Molta gent ha provat els menús Borja i la Fira d’Artesania ha sigut tot un reclam», ha indicat la regidora de Cultura i Turisme Raquel Caballero, qui ha afegit que «hem rebut molts visitants que amb aquesta Fira Borja han aprofitat per conèixer el nostre patrimoni i el potencial de Xàtiva a nivell cultural i turístic».

WhatsApp Portal de Xàtiva