Rebeca Torró: “el que ha passat amb els 4 milions de l’IVVSA i el 1’5% Cultural demostra les intencions d’uns i altres per a Ontinyent”

La secretària general del PSPV-PSOE d’Ontinyent destaca que el treball dels socialistes a les institucions ha permès l’arribada dels diners negats obertament pel PP

37

“El que ha passat amb els 4 milions de l’IVVSA i el 1’5% Cultural demostra les intencions d’uns i altres per a Ontinyent”. Així ho manifestava la Secretària General del PSPV-PSOE d’Ontinyent, Rebeca Torró, qui ha recordat que el treball dels socialistes a les institucions ha permès l’arribada d’estos diners negats obertament pel Partit Popular.

Torró al·ludia a la decisió presa des del Govern del PP a la Generalitat en 2013, amb Isabel Bonig al front de la Conselleria competent, quan es va voler deixar sense efecte de forma unilateral el conveni signat entre Generalitat, Ajuntament i Ministeri per a executar una actuació de regeneració urbana al barri de la Vila a càrrec de l’antic IVVSA. L’Ajuntament va recórrer l’anul·lació davant la Justícia, guanyant el recurs, amb una sentencia que va obligar a la Generalitat a assumir en exclusiva els compromisos derivats del conveni.

Rebeca Torró, qui va fer nombroses gestions tant a la seua etapa com a regidora de Territori com des de la Direcció General d’Habitatge per recuperar els diners compromesos amb Ontinyent, destacava “la diferència d’actitud entre els càrrecs públics del PP, que van voler llevar a tota costa els diners que ens havien promès, i els del PSOE, que tant a l’Ajuntament com a la Conselleria hem defensat i facilitat que els 3 milions d’aquest conveni arriben finalment a Ontinyent”.

La Secretària General dels Socialistes destaca que “esta lluita a favor i en contra dels interessos d’Ontinyent té altra mostra ben clara en la subvenció del 1’5% Cultural per al projecte de Restauració de la Muralla Nord i millora d’accessibilitat a La Vila. El Govern Central del PP ens va denegar eixa ajuda, des d’Ontinyent no ens vam rendir i vam insistir per reclamar-la, i ara el Ministeri de Foment de l’actual govern socialista a Espanya ens ha concedit 982.000 euros per a aquest projecte.

Si ens posem a repassar projectes dels que estan avançant esta legislatura amb els governs socialistes a les diferents institucions en tenim un fum, però estos casos són paradigmàtics “perquè els 4 milions que arribaran al barri de La Vila en estos conceptes contraposen obertament el ‘no’ del PP a que arriben diners a Ontinyent, fins i tot amb documents escrits, i la defensa dels interessos de la nostra ciutat que hem fet els socialistes i que han fet posible comptar amb estes importants quantitats”, destacava.

Torró, que forma part de la llista electoral dels socialistes al Congrés dels Diputats amb el nº6 per la província de València, incidia en què “les properes cites electorals van a ser molt importants i la ciutadania no pot perdre de vista el que han fet uns i altres, qui es qui ha negat el pa a Ontinyent sistemàticament i qui ha contribuït a que estos anys hagen arribat mes diners que mai a la ciutat des de les institucions”, remarcava.