Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Amb l’objectiu d’impulsar un canvi en el comportament de la ciutadania i crear consciència de l’espai públic i del medi ambient, la Regidoria de Medi Ambient ha començat a instal·lar aquest matí els nous contenidors per a xiclets gastats en els carrers de Xàtiva. Amb l’adopció d’aquesta mesura, es pretén que els usuaris hi dipositen aquest residu que tants mals de cap ocasiona a l’hora de la seua neteja.

Les dades apunten que la mitjana de consum de xiclet ronda els 3,5 quilos per habitant, dels quals un alt percentatge acaba formant part del paisatge. Cada xiclet que es tira al terra triga una mitjana de 5 anys en degradar-se i pot acumular al voltant de 50.000 gèrmens; treure un xiclet de terra costa una mitjana de 45 cèntims als Ajuntaments i la neteja d’un metre quadrat de carrer pot ocupar-li a un operari més de 15 minuts, per no parlar de la mala imatge que ofereix i la molèstia que genera quan es xafa.

Els contenidors per a xiclets que s’han instal·lat a Xàtiva estan fabricats per una empresa d’Alzira amb material totalment reciclable. Amb forma esfèrica i de color rosa llampant, simulant una bola de xiclet, aquestos xicotets dipòsits no passen desapercebuts al medi del paisatge urbà. Una vegada plens, un servei tècnic retirarà el seu contingut per emportar-se’l a un centre especialitzat on se sotmetrà a un procés exclusiu de reciclat per aprofitar els seus components i fabricar una àmplia varietat de nous productes.

De moment, a Xàtiva, s’instal·laran un total de 12 contenidors a les zones amb més afluència de públic infantil i juvenil: zona de jocs infantils del Carrer Mateo Pueyo; zona de jocs infantils de la Plaça Geògraf Ptolomeu; entrada de la Plaça Hort de Mora; zona de jocs infantils de la Plaça Espanyoleto; entrada de la zona de jocs infantils del Jardí Anita la Comare; entrada Col·legi Gozalbes Vera (cantonada antic local de la Música Vella); Plaça Telefònica, cantonada amb el local social JOC; Plaça Vicent Andrés Estellés, prolongació Carrer Compositor Lammer; Albereda Jaume I, cantonada local Bingo (a la baixadoreta); pas de zebra del Carrer Gregorio Molino junt a la Plaça del Pintor Guiteras; Avinguda Ausiàs March (entrada zona de jocs infantils); y cantonada pista de patinatge Palasiet.

Segons la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, «ens agradaria que aquestos xicotets contenidors es convertiren en un element més del mobiliari urbà i aconseguírem reduir el nombre de taques negres del terra que tant enlletgeixen els nostres carrers i places. No només es tracta de conscienciació general i educació ciutadana, sinó també de neteja viaria i cura del Medi Ambient.»

WhatsApp Portal de Xàtiva