Seccion sociedad

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Prop de 80 assistents a la primera assemblea oberta i més de 45 inscripcions a l’Associació Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva

La Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva va reunir divendres 15 a la vesprada en l’emblemàtica plaça de la Seu a prop de 80 assistents en la seua primera assemblea oberta, organitzada amb l’objectiu de presentar-se a la ciutadania interessada en aquest valuós espai xativí després de la seua recent constitució com a associació.

L’Acte va començar amb la presentació, finalitat i trajectòria d’aquest grup de ciutadans. Els quals, conscients i preocupats per la greu situació de deteriorament i abandonament del nucli antic, començaren a reunir-se a principis del 2015 elaborant un manifest per a la recuperació del centre històric que van presentar als partits polítics candidats a les eleccions municipals de maig del 2015. A continuació, diversos membres de la Iniciativa van parlar sobre els objectius de la nova associació i van recaptar el suport ciutadà.

En l’assemblea es va parlar que, després d’un any de nou govern municipal per part dels partits adherits al Manifest, la situació del nucli antic, després d’una vintena d’anys d’abandó i desinterés de l’anterior govern municipal, no ha canviat. I els problemes que pateix dia a dia de despoblament, trànsit perillós –de fet va haver d’interrompre els parlaments en nombroses ocasions pel soroll del continu pas de vehicles i motocicletes per la plaça-, brutícia, drogoaddicció i conductes incíviques, entre altres, segueixen latents i sense una possible solució a la vista.

Durant l’assemblea va haver-hi un torn de paraula per als assistents i alguns d’ells van manifestar la seua preocupació pel trànsit, la dificultat de la vida de les persones majors en la part alta de la ciutat, la seguretat i el tràfic de drogues, el tancament de comerços, els problemes derivats de l’oci nocturn o el nul foment perquè la gent torne a habitar el centre històric.

La Iniciativa Cívica que pretenia amb aquesta primera trobada informal presentar-se i començar a recaptar inscripcions d’associats –es van arreplegar més de 45 sol·licituds per a ser associat- es mostrà satisfeta d’aquest primer i important pas i va informar que continuarà treballant per a realitzar, després de l’estiu, una assemblea constitutiva en la qual fixar i prioritzar objectius concrets d’actuació, sempre d’acord amb la seua finalitat primordial que és reclamar i exigir a l’administració municipal, que és la que pot i deu actuar, la urgent millora del centre històric de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva