La reconeguda artista portuguesa Dulce Pontes serà la protagonista aquest dissabte al Festival Internacional «Nits al Castell» (16 de juliol, 23 hores). La cantant de fado per excel·lència actuarà a la fortalesa agafant el relleu de Rafael Álvarez «El Brujo» i de Víctor Manuel.

Dulce Pontes ha tornat al cartell oficial d’aquest Festival després de la cancel·lació de l’any 2020. L’artista compta amb més de 30 anys de trajectòria i amb aquest nou disc que presentarà a les Nits al Castell pretén tornar a les seues arrels, als artistes i les històries que la inspiren i que impacten en totes les generacions portugueses. L’àlbum ha estat coproduït pel músic cubà Yelsy Heredia, combinant el fado i la música popular portuguesa, i introduint el jazz i la música llatina.

L’artista internacional considerada una de les figures crucials per a la renovació del fado ha compartit escenari amb figures com ara José Carreras, Andrea Bocelli, Caetano Veloso, Cesária Évora, Eleftheria Arvanitaki o Ennio Morricone entre d’altres. Al llarg de la seua trajectòria, que va començar a la dècada dels 90 quan va participar al Festival d’Eurovisió amb la cançó «Lusitana Paixao», Dulce Pontes ha demostrat la seua versatilitat amb diferents propostes com «Peregrinação» (2017), on mescla idiomes i sensacions per a representar un viatge que connecta amb ella mateixa; o el veterà «Focus» (2003), un dels seus grans èxits amb més de 300.000 exemplars venuts.

Mes enllà dels seus àlbums, la cantant ha sigut reconeguda mundialment per cançons com «Cançao do Mar», «Lágrima» i «O Infante» que ha interpretat per tot arreu del planeta. A més l’artista ha deixat veure en moltes ocasions la seua passió per les altres cultures més enllà de la seua natal com ha estat el cas de l’espanyola, i ha regalat obres com la versió «La leyenda del tiempo» del cantaor Camarón de la Isla que inclou «Peregrinação», portant-la al seu terreny.

A Xàtiva es podrà viure en directe el nou disc de Dulce Pontes llançat a través d’Universal Music i Decca Records, amb 11 senzills entre els quals es troben els èxits «Amapola» o «Soledad» i també la col·laboració amb Ricardo Ribiero «Valsa da Libertaçao».

Després del torn de la portuguesa les pròximes cites de Nits al Castell seran amb els artistes avantguardistes De Pedro i Sandra Monfort (dissabte 23 de juliol) i Pep Gimeno «Botifarra» (dissabte 30 de juliol).

Entrades i transport al Castell

Queden molt poques entrades per al concert de Dulce Pontes, que es poden adquirir a la pàgina web de l’Oficina de Turisme o bé presencialment a la mateixa oficina de Turisme, al preu de 20 euros. A més, es podrà gaudir de més contingut del concert a les xarxes oficials de Nits al Castell i de l’Ajuntament de Xàtiva.

D’altra banda cal recordar que no estarà permés l’accés fins al Castell amb vehicle privat, oferint des del Festival servei d’autobús inclòs amb l’entrada, que eixiran des de les 20:30 hores fins a les 22:30 hores des de la plaça de l’Espanyoleto de Xàtiva cap al Castell, realitzant el mateix camí de tornada en finalitzar el concert i durant les dues hores posteriors. A la mateixa plaça hi haurà un punt de venda on es podran aconseguir les entrades que queden disponibles en taquilla abans del concert.

WhatsApp Portal de Xàtiva