La política de fotos de Cerdà s’ha topat amb la realitat al Teresa Coloma

La manca d’un projecte de ciutat més enllà de les fotos promocionals està paralitzant Xàtiva

154

Solopizza Xàtiva

Fa temps que des de Compromís denunciem que l’equip de govern de Roger Cerdà no té un projecte de ciutat i únicament es dedica a actuacions mediàtiques que li poden garantir alguna foto promocional. El resultat d’aquestes actuacions són pèrdues de subvencions, pèrdues de sectors estratègics per a la ciutat com el comerç i la pèrdua de qualitat dels serveis públics. El cas del Teresa Coloma és un exemple ben clar de la darrera d’aquestes afirmacions. Desfer una escola en actiu per fer un centre de salut està fora de tota lògica.

Hem vist primer com el propi equip de govern reconeixia que existien alternatives a solars públics per permetien fer el projecte de centre de salut a altre lloc sense perjudicar el Teresa Coloma i les famílies que porten allà els seus menuts. Ens ha agradat constatar que si Compromís, des de fora del govern, podia trobar aquestes alternatives, l’equip de Cerdà amb un poc de bona voluntat també podia com a mínim avaluar-les. És més, vist que la nostra proposta inicial ha passat d’impossible a ser analitzable, ens atrevim a llançar altra: Es podria estudiar fer el Centre de Salut a algun lloc privat qualificat com dotacional. Tenim clar que aquesta opció tindria un cost de compra, però ens estalviaria també el cost que porta aparellat la demolició del que hi ha ara a la part del Teresa Coloma que es volia ocupar i el cost de la seua reposició a altre lloc del centre educatiu. O és que volem privar al Teresa Coloma de part del que ara ofereix al seu alumnat i plantilla?

En segon lloc, hem vist com la pròpia Conselleria d’Educació, a la que vam acompanyar a les famílies del Teresa Coloma a explicar el seu cas, rebutja la proposta de Roger Cerdà i el seu equip de govern. I ho fa amb un raonament ben senzill: No es pot perjudicar el col·legi i més quan està prevista una reforma en breu que requereix de l’espai que es dedicaria al centre de salut. Entenem que aquesta reforma, si s’ha fet seguint els procediments marcats, s’havia programat amb el coneixement si no l’impuls de la regidoria d’educació de la nostra ciutat. No trobem cap altra explicació de la contradicció de l’equip de govern excepte que l’ànsia de fer una proposta electoralista va portar a Cerdà i els seus a voler ignorar aquest i altres fets. La foto electoralista per damunt de l’interès de la Xàtiva a la que vols representar.

Demanem a Roger Cerdà que escolte amb atenció a la comunitat educativa del Teresa Coloma i les famílies. No es pot fer i desfer, fent faena de matalafer al nostre ajuntament. Ja és hora que s’escolte a les persones en aquest i altres temes. I creguem també que ja va sent el moment que si tenim alguna estratègia de ciutat comence a explicar-se a totes i tots. Ho vam demanar abans d’eleccions i continuem amb la demanda: Cal un ample acord ciutadà que des del progressisme dissenye un futur per a Xàtiva amb cabuda per a totes i tots. I cada dia que passa sense aquest acord és una oportunitat perduda de millora per a la nostra ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva