La Plataforma Per Xàtiva aposta per solucionar els problemes d’aparcament a l’Hospital Lluís Alcanyís

Empar Penadés recrimina a Roger Cerdà la paralització de la reforma de la cuina de l’hotel Murta, valorada en 150.000 €, i la impossibilitat d’impartir ara mateix estudis de Restauració i Hostaleria a Xàtiva.

110

La Plataforma Per Xàtiva aposta per solucionar els problemes d’aparcament a l’Hospital Lluís Alcanyís amb l’adequació del baixador que connectaria els trens de rodalia amb l’Hospital Lluís Alcanyís.

Aquesta proposta, integrada al programa electoral de la Plataforma, suposaria la solució més fàcil, econòmica i sostenible als problemes d’aparcament del centre sanitari, atès que només cal inversió per adequar unes instal·lacions ja existents que facilitarien la connexió amb l’Hospital de tots aquells municipis que disposen de línia ferroviària.

L’existència de l’esmentat baixador es deu a una petició que els propis treballadors del Lluís Alcanyís feren cap a l’any 1984. L’estació tècnica incloïa, segons el projecte presentat fa més de 10 anys per ADIF, un pas subterrani per a vianants sota les línies ferroviàries d’alta velocitat i convencional que serviria per a connectar el centre sanitari amb el baixador. Una connexió que es va quedar en l’aire ja que es varen barallar dues possibilitats: la construcció d’un vial específic o l’adequació dels camins rurals de la zona.
La realitat actual és que Xàtiva disposa d’un baixador a l’alçada de l’estació que està completament abandonat i en total desús per la falta d’adequació.

Empar Penadés, la candidata Plataforma Per Xàtiva a l’alcaldia de la ciutat, ha posat de manifest les serioses intencions d’adequar el baixador i solucionar un problema tan candent com el l’aparcament a l’Hospital. Segons Penadés, «el gros de les instal·lacions ja és està fet: tenim el baixador i una línia de tren en actiu. Estem parlant de fer una xicoteta inversió que no només soluciona el greu problema d’aparcament a l’hospital, sinó que a més evitaria expropiacions innecessàries i promouria l’ús del transport públic, facilitant-ne l’accés al centre hospitalari».

No obstant això, Penadés ha remarcat que “una vegada més, assistim a una altra oportunitat perduda, ja que fa poc més d’un any ens assabentarem per la premsa que els 142 milions d’euros concedits per al nou Pla de Rodalia 2018-2025 no reflectien una partida específica per a l’adequació del baixador”. “Aquesta actuació correspondria a l’Ajuntament de Xàtiva, i nosaltres ens comprometem a recuperar-lo”, ha assenyalat l’alcaldable.

D’altra banda, Penadés també recordat que, a més de la posada en marxa del baixador, des del consistori també s’ha paralitzat aquest any la possibilitat d’implantar els estudis de Cicle Formatiu de Grau Superior de Cuina i Hostaleria per al proper curs acadèmic. “No entenem la postura de Roger Cerdà de paralitzar aquest projecte. Fa uns mesos ell i jo vam estar a la Conselleria d’Educació per tractar aquest tema, i la implantació d’aquest Grau era totalment viable. Només calia una inversió de 150,000€ per reformar la cuina de l’Hotel Murta i poder tirar endavant.” ha explicat Penadés. “Aquesta és una inversió totalment assumible per part del consistori municipal i més tenint en compte que durant aquesta legislatura s’han dut a terme altres inversions majors que, a llarg termini, no són tan rendibles per a la ciutadania”, ha puntualitzat.

WhatsApp Portal de Xàtiva