• El Diluvi desplegarà l’energia del seu folk festiu i presentarà el seu darrer disc “Junteu-vos”.
• Auxili farà un dels darrers concerts de la gira “Retrobar-se al front” abans de l’aturada de 2020.
• Tancarà la nit La Fúmiga amb nous temes, més ballables que mai.

El grup de mestissatge mediterrani de l’Alcoià El Diluvi presentarà a Xàtiva el seu darrer disc, una revolució del seu ja conegut folk festiu, ara més arriscat, amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, a ajudar-se mútuament i al clàssic «Junteu-vos» d’Ovidi Montllor.
El Diluvi ha evolucionat firmant cançons originals, combatives, militants, poètiques i de sonoritat única. El seu tercer treball juga amb nous llenguatges, inclou influències del folk anglosaxó i mexicà, tot flirtejant amb l’electrònica sense deixar de banda el violí, la bandúrria, l’acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena.
El Diluvi vol retre homenatge als mestres de la cançó Al Tall, Lluis Llach, Ovidi Montllor, Dusminguet i mostrar la influència que sobre ells han exercit músics i bandes com La Troba Kung Fu, Ojos de Brujo, Carles Belda, Sopa de Cabra, Aspencat…

Fa poques setmanes, Auxili anunciava l’aturada el 2020 per a centrar-se en un nou disc, i entre els seus concerts de comiat figura la nit del 17 d’agost a Xàtiva. Els d’Ontinyent ens oferiran un espectacle on es barreja el reggae amb pinzellades de rap i ska, tot acompanyat d’unes lletres carregades de reivindicacions i lluita, però també d’amor, i sempre des de l’optimisme. Un repertori amb referències a Raimon o Maria del Mar Bonet, però també influències del panorama més actual, com són Zoo o Green Valley, amb qui han col·laborat precisament al seu darrer disc anomenat “Tresors”.

Per completar la nit, La Fúmiga, un projecte original, engrescador i festiu amb una formació amb base instrumental, majoritàriament de vents, dolçaina, trombons, trompetes i saxos de tots els colors. Plantegen un directe amb una energia desbordant on el feedback amb el públic i la més que potent espenta que transmeten, no deixa a ningú indiferent. La banda és cultura de carrer dalt l’escenari, una fanfàrria balcànica a la valenciana, una brass band de Nova Orleans provinent del cor de La Ribera.

La Fira de Xàtiva, o Fira d’Agost, se celebra per privilegi de Jaume I des de l’any 1250. Entre el 15 i el 20 d’agost Xàtiva es converteix en capital d’una extensa àrea d’influència, i els seus carrers s’obren a visitants atrets per les atraccions de fira, les nombroses parades comercials i una infinitat d’activitats de música i cultural.

La Nit Jove tindrà lloc al Camp de futbol la Murta – Av. de la Murta, s/n, 46800 Xàtiva – i començarà a les 22.00 h.

Hi haurà punt d’informació d’educació i salut sexual i infodrogues.

Les entrades per a la Nit Jove costen 10 euros anticipada i 15 euros en taquilla. Es poden adquirir a través de la plataforma Notikumi.

WhatsApp Portal de Xàtiva