La Mancomunitat modifica el pressupost per al desenvolupament de noves iniciatives

359

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El saló de plenaris de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal va acollir dijous una nova sessió en la que després de l’aprovació de l’acta del plenari anterior, corresponent al 10 de gener de 2017, es va tractar la modificació pressupostària número 2/2017 per incorporació de romanents de crèdit.

El president de l’entitat, Roberto Granero, va explicar que «l’estructura del pressupost de la Mancomunitat és limitada per a dur endavant els projectes i activitats que ens agradaria per la qual cosa el que pretenem amb aquesta modificació és aportar partides importants». La quantia ascendiria a 73.000 euros.

Aquests diners es detinaran, segons va detallar el president de l’entitat, a temes de promoció esconòmica, d’assegurances, consum d’aigua, llum i telèfon derivat de la contractació de nous treballadors, premsa i comunicació, serveis tècnics, activitats turístiques, ajudes als ajuntaments pel 25 de Novembre, equips informàtics i ampliació d’oficines, entre altres. Els diners que es desviaran del romanent de tresoreria «són necessaris», segons Granero.

El punt va ser aprovat per tots els integrants del plenari a excepció de la Llosa de Ranes que es va abstendré.

Seguidament, es va passar a detallar la sol.licitud d’operació de tresoreria. Al respecte, Granero va apuntar que «cal ser previsors degut a les sol.licituds de tallers d’ocupació que hi ha demanats així com sol.licituds d’altres programes d’ocupació com Avalem Jove i Avalem Experiència. Diners que, en cas de que s’accepten els programes, hi haurà que adelantar la Mancomunitat».

El plenari va recolzar per unanimitat aquest assumpte.

A continuació es va donar compte del material adquirit amb l’ajuda del PPOS. Concretament: 1175 cadires ; 120 taules; i 23 carpes.

En aquests moments s’està duent a terme un inventari de tot el material del que disposa la Mancomunitat i a més s’ha decidit establir tres punts de recollida del material: Xàtiva, Enguera i Vallada.

També es va ficar damunt de la taula la possibilitat de sancionar als ajuntaments que no complixquen el termini de cessió així com el preu en cas de que qualsevol consistori haja de reposar material. Es tracta, segons el president, «no de sancionar sino d’establir un compromís per al bon funcionament del servei». Es va aprovar de nou amb el recolzament de tot el plenari a excepció de la Llosa de Ranes que va votar abstenció.

D’altra banda, part d’aquesta ajuda provincial es destinarà també a realitzar actuacions de millora al pati del Centre Ocupacional, l’edifici del qual pertany a l’entitat i que està gestionat per Aspromivise. La novetat en aquest assumpte és que a final de mes començarà l’obra, adjudicada a una empresa de la comarca, i tot apunta a que podria estar finalitzada en el termini d’un mes.

El següent dels punts feia referència a la liquidació als Ajuntaments de la liquidació a FCC sobre l’actualització de preus IPC 2007-2011.

Granero va contextualitzar aquest punt explicant que «a l’entrar ens trobarem en un procés judicial. FCC, empresa encarregada de la recollida d’envasos lleugers entre 2007 i 2011, demanava les variacions de l’IPC d’aquests quatre anys en funció dels kilos arreplegats en cada poble. La única opció abans del juí era parlar amb l’empresa. 29.471 euros era el total que demanava l’empresa. Vam negociar la possibilitat de suprimir els interessos i acanvi ens demanaren 900 euros del cost del procurador”.

La Mancomunitat ja ha fet el pagament per tal de resoldre el tema judicial i ara cada municipi ha de fer front. Des de la presidència es va destacar que «es volen donar facilitats als Ajuntaments per tal de fer front al pagament». Finalment el president va lamentar el fet de que «molts dels integrants del plenari no hem viscut aquesta situació i és un punt desagradable».

Per últim es va anunciar la intenció d’ampliar el servei del Seafi per a 2018. L’actual servei només es presta en cinc municipis. El que es pretén es que els municipis valoren les seues necessitats per replantejar el servei en funció de l’ús que se li done en cada servei, segons va informar Granero. D’altra banda, també es va parlar de l’actualització dels equips socials de base.

WhatsApp Portal de Xàtiva