Mancomunitat emplearà a més de 50 persones a Rotglà, Vallada, l’Alcúdia de Crespins i Enguera

El Servef ha concedit a la Mancomunitat quatre subvencions per valor de més de 778.000 euros per a la realització d’aquests programes

2048

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Servef ha aprovat la concessió de les quatre subvencions, sol·licitades per la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, per al desenvolupament del programa mixt d’ocupació-formació ‘T’avalem Jove’ que permetrà la contractació de 40 joves, 10 per municipi, més 12 persones més que formaran part dels equips docents i administratius a Rotglà, Vallada, l’Alcúdia de Crespins i Enguera.

La subvenció rebuda per a cada projecte és de 194.529,60 euros, aportant cada Consistori un total de 20.000 euros per completar els 214.529 euros del cost total de cada programa.

En el cas de Rotglà i Corberà el programa que es durà a terme és el de ‘Coroneta Jove’ i consistirà en la reparació i manteniment de paviments en els carrers de vianants amb peces dirigides, demolicions, reposicions de paviment i realització de rampes per a persones amb mobilitat reduïda.

En Vallada, ‘Acondiciona Vallada Jove’ vol habilitar la zona alta del centre formatiu de l’Ajuntament a través de la realització de l’obra per col·locar un ascensor que facilite l’accés a la planta superior de les persones amb mobilitat reduïda. A més, s’habilitarà el baix del local del centre de dia per poder utilitzar-ho com a local multi usos per les diverses associacions de la localitat.

A l’Alcúdia de Crespins es desenvoluparà ‘L’Alcúdia Jove i accessible’ que consistirà en la reparació i manteniment de paviments en els carrers de vianants amb peces rígides, demolicions i reposicions de paviment a més de la realització de rampes per a persones amb mobilitat reduïda i execució d’obres menors als edificis municipals.

Finalment, a Enguera tindrà lloc el projecte ‘Enguera Verde’ mitjançant el qual es realitzaran les operacions necessàries per a l’aprofitament dels productes forestals. La finalitat és la neteja i poda d’arbres així com la posada en valor de zones d’especial interés i la millora de les infraestructures i paratges existents amb l’objectiu d’incrementar i afavorir l’oferta eco turística de la zona.

El president de la Mancomunitat, Roberto Granero, ha manifestat la satisfacció de l’entitat. En aquest sentit ha explicat que “gràcies a aquestes ajudes anem a aconseguir un doble objectiu, d’una banda fomentar l’ocupació entre els més joves i d’altra que el treball realitzat pels participants revertisca directament als pobles beneficiaris i per tant, en una millor qualitat dels veïns”.

Per últim, Granero ha animat als participants, als quals va conéixer la passada setmana durant la inauguració dels programes, “a aprofitar aquesta oportunitat, ja que a més de treballar podran formar-se”.

Cal recordar que aquestes 52 persones que ara es contracta es sumen les 39 que ja estan treballant als tallers de Bolbaite, L’Alcúdia de Crespins i Rotglà el que suposa que en els últims mesos la Mancomunitat ha incorporat al mercat laboral a un total de 91 persones aturades.

WhatsApp Portal de Xàtiva