Apertuta JYSK Xàtiva

Solopizza Xàtiva

  • Els autors van oferir a la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana, les dosis necessàries que serien subministrades en un termini de dos dies.
  • Aquests autors al·legaven actuar en nom d’un reconegut distribuïdor farmacèutic establit a la Regió de Múrcia.

En el marc de l’Operació “VACCINE”, components de l’Equip de Delictes Econòmics de la UOPJ de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, van procedir a la investigació de tres persones, dos homes i una dona, a València i Barcelona per temptativa d’estafa a la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana, relacionada amb la venda de dosi de vacuna AstraZeneca.

Durant el mes de gener de 2021, abans que l’Agència Europea del Medicament aprovara per al seu ús aquesta vacuna, els autors es van posar en contacte telefònic en diverses ocasions amb la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana, oferint proveir en un termini de dos dies les dosis necessàries, facilitant el preu final de cada dosi una vegada formalitzat la comanda, ja que aquest preu dependria del volum de dosis sol·licitades. Al·legaven actuar en nom d’un reconegut distribuïdor farmacèutic establit a la Regió de Múrcia.

La Conselleria de Sanitat va posar els fets en coneixement de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) i de l’Oficina de Lluita contra el Frau de la Unió Europea (OLAF), participant els mateixos a la Guàrdia Civil a través dels canals internacionals de cooperació.

Pels fets esdevinguts, components de l’Equip de Delictes Econòmics de la UOPJ de la Comandància de la Guàrdia Civil de València van procedir a l’obertura de l’Operació “VACCINE”, realitzant en el marc d’aquesta, per part del Servei d’Ordenació i Actuació Farmacèutica de la Regió de Múrcia, una inspecció en els magatzems del supòsit distribuïdor farmacèutic establit a Múrcia, concloent que no existia cap lot de la vacuna en els citats magatzems.

Finalitzades les perquisicions per part dels agents, van procedir a l’explotació de l’Operació en dues fases, investigant en la primera a dues persones a València i en la segona a una persona a Barcelona.

WhatsApp Portal de Xàtiva