Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

La Guàrdia Civil en el marc de l’operació “SISALBA”, ha detingut a una persona i una altra ha sigut investigada pels delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i desobediència a agents de l’autoritat i atemptat contra agent de l’autoritat.

A principis del present mes, els agents pertanyents a l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Canals, mentre realitzaven un servei en prevenció de robatoris de productes fitosanitaris que venien produint-se en la zona, es van adonar d’una forta olor de marihuana a l’altura d’una antiga granja de conills de la localitat de Montesa.

L’accés a aquesta finca estava tancat per mitjà d’una cadena, per la qual cosa, a partir d’aquest fet, els agents, van observar que un home accedia amb regularitat a la granja. El qual, abandonava el lloc diverses hores després.

La vesprada del dia 12 la persona ressenyada va tornar a l’explotació. Els agents van decidir informar-lo de que s’anava a realitzar una inspecció de la propietat. En aquest instant, sense previ avís, va agredir als agents, obligant als mateixos a procedir a la seua detenció.

A causa d’aquests fets, els guàrdies civils, van haver de ser atesos pels serveis mèdics, ja que van patir lesions lleus.

L’endemà, en l’esmentada finca, es va realitzar una entrada i registre autoritzada per l’autoritat judicial. En el seu interior, en una de les naus, es van trobar 1500 plantes de marihuana en diferents fases de creixement, juntament amb tots els utensilis necessaris per al seu cultiu i desenvolupament.

Igualment, es va detectar una derivació de subministrament elèctric mitjançant un enganxament directe a la xarxa general. Posteriorment, un tècnic electricista, va poder verificar l’existència d’un delicte de defraudació de fluid elèctric. D’aquesta manera, tota la propietat estava gaudint de subministrament elèctric d’una forma estable.

Del resultat d’aquesta investigació, ha sigut detingut un home de 61 anys. A més, un altre home, de 34 anys, es troba en situació d’investigat. Tots dos individus són de nacionalitat espanyola.

Així mateix, s’ha confiscat, per part de l’Àrea d’Investigació de Canals, 70 llums de 600 watts, 15 porta llums, un quadre elèctric i altre material elèctric per al creixement de les plantes de marihuana intervingudes.

És important ressaltar la constància dels agents en les vigilàncies de la zona, sent coneixedors de la dificultat d’accés a la granja ressenyada. Sens dubte, amb aquesta intervenció, la Guàrdia Civil ha aconseguit que la substància psicotròpica que naix d’aquestes plantes no haja arribat a la via pública i, amb això, als ciutadans.

Les diligències han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva