La Guàrdia Civil deté als responsables d’un incendi en Xàtiva

1462

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

  • Han sigut detinguts dos homes com a presumptes autors d’un delicte d’incendi en Xàtiva
  • Han cremat 1785 metres quadrats de terreny forestal en l’incendi que va tindre lloc a la Creueta-Serra Vernissa

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Vallada ha detingut a 2 homes, de 18 i 19 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de l’incendi que va tindre lloc el mes de febrer passat a la Creueta-Serra Vernissa, en el qual van prendre 1785 metres quadrats de terreny forestal.

El SEPRONA de Vallada, després de la realització sobre el terreny de la inspecció tècnic-ocular, es va fer càrrec de la investigació del succés, en localitzar 10 conats d’incendi forestal per aplicació directa de flama en els voltants del lloc.

En la citada inspecció els agents de la Guàrdia Civil van localitzar diversos objectes (3 encenedors, un grinder i una bossa de plàstic amb paper de fumar) que, juntament amb l’informe de determinació de les causes elaborat pels Agents del SEPRONA de Vallada i l’informe elaborat pels Agents Mediambientals de la Generalitat Valenciana, van donar com a resultat la determinació de les causes de l’incendi i la identificació de l’autoria d’aquest.

En la citada investigació, a més de l’Equip de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de Vallada, han col·laborat Agents Mediambientals pertanyents al Grup Operatiu d’Investigació d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana. S’ha adonat del succés a la Conselleria d’Agricultura, medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana pel fet d’encendre els 10 focs en terreny forestal.

Els presumptes autors del delicte d’incendi han sigut detinguts recentment en Xàtiva. Es tracta de dos homes, de 18 i 19 anys i de nacionalitat espanyola, que a la data i hora en la qual van tindre lloc els fets es trobaven recorrent els voltants del lloc.

WhatsApp Portal de Xàtiva