La Guàrdia Civil deté a un home per robar 2190 litres de carburant

599
  • El carburant sostret està valorat en més de 3300 euros
  • El detingut inspeccionava el lloc on anava cometre el robatori de carburant per a minuts després, acostar-se amb el cap tractor

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació “LEOCOSOR”, ha detingut a un home de 42 anys, de nacionalitat romanesa, per quatre delictes de robatori amb força en les coses.

L’operació va començar a la fi d’abril, quan es va interposar una denúncia en el Lloc de la Guàrdia Civil de Canals.

Fruit de les labors investigadores es va poder observar com el modus operandi era comú en tots ells. Primerament, el detingut inspeccionava el lloc on anava cometre el robatori de carburant per a minuts després, acostar-se amb el cap tractor. Novament, el conductor realitzava les accions de vigilància i una vegada s’assegurava que no hi havia ningú en la zona, posicionava lateralment el seu camió a l’aparcat.

Posteriorment, era forçat el tap del depòsit per a fer el transvasament de carburant d’un camió a un altre.

Com a resultat dels operatius realitzats pels agents es va poder constatar com el detingut sempre utilitzava el mateix cap tractor per a realitzar l’il·lícit penal.

Els dos primers robatoris van ser duts a terme en el Polígon Industrial

El Canari de la localitat de L’Alcúdia de Crespins, on va sostraure de dos camions 950 litres de gasoil, valorats en 1300 euros aproximadament. En el segon robatori, va sostraure altres 900 litres, valorats en més de 1400 euros.

Així mateix, a través dels serveis establits i de les intenses gestions efectuades per la Guàrdia Civil, es va poder verificar com el detingut també havia sostret 340 litres, valorats en 600 euros, de dos camions que estaven estacionats en el polígon industrial de
Beneixida.

A més, els agents van constatar com el detingut, era bon coneixedor de la zona i s’aprofitava de la ubicació dels polígons industrials situats just al costat de l’Autovia A-35 sentit València-Albacete amb accés a entrades i eixides i canvis de sentit.

Finalment, l’operació va culminar amb la detenció d’un home de 42 anys, de nacionalitat romanesa, per quatre delictes de robatori amb força en les coses.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva