La Guàrdia Civil de Xàtiva ha detingut a dos homes per presumpte robatori amb força

S'han pogut recuperar efectes per valor de 9.000 euros

195
  • La Guàrdia Civil ha esclarit 45 delictes de robatoris en trasters en localitats de València i Alacant, a més de detindre als presumptes autors i recuperar efectes valorats en 9.000 euros, fins al moment.

La Guàrdia Civil de Xàtiva va iniciar l’operació “MANITRAS”  a fi de poder identificar i detindre a l’autor o autors dels fets delictius.

Des del mes de gener de l’any 2020 s’està investigant per agents de la Companyia de Xàtiva diversos delictes de robatori amb força en trasters comesos amb el mateix modus operandi.

Modus Operandi

Els autors en horari de matinada recorrien aleatòriament diverses localitats de les Províncies de València i Alacant, seleccionaven finques i després de forçar panys, portes de garatge o per als vianants d’accés, entraven en interior. Una vegada dins localitzaven la zona de trasters forçant els panys de les portes d’accés a aquests, ocasionant danys en la majoria d’ells i sostraient únicament de l’interior objectes de gran valor econòmic, principalment bicicletes de muntanya i uns altres de ràpida eixida a la venda en el mercat.

Fase d’Explotació

La fase d’explotació culmina amb la detenció de dues persones de 34 i 41 anys, tots dos espanyols amb nombrosos antecedents per fets similars, com a suposats autors de 45 fets de Robatoris amb força en diferents trasters de finques de les localitats de Bocairent, Agullent, Canals, Moixent, Navarres, Enguera, Chella, Anna, Xeresa , Gandia (València) i Muro d’Alcoi, Ibi i Sant Joan d’Alacant.

En aquesta operació s’han recuperat en total 4 bicicletes valorades en 9.000€ aproximadament, les quals ja han sigut retornades als seus legítims propietaris.

Les investigacions continuen per a localitzar altres efectes sostrets.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 d’Ontinyent.

WhatsApp Portal de Xàtiva