Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de la Font de la Figuera, conscient de la gran problemàtica social que suposa la violència de gènere, s’ha sumat a la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra hui 25 de novembre, amb l’objectiu de visibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre aquest assumpte. Una violència que s’exerceix contra les dones pel simple fet de ser-ho i també contra els seus fills i filles, i que s’ha vist agreujada encara més a causa de la pandèmia global i les mesures de confinament.

Des del Consistori s’ha posat en marxa una campanya de sensibilització ciutadana, sota el lema “Som part de la solució”, amb l’objectiu de fer costat a les víctimes de violència masclista i d’implicar a tota la població en l’erradicació d’aquesta mena de violència. Per això, s’ha convidat als veïns i veïnes a penjar dels balcons una banderola amb el lema i s’ha llançat un vídeo en el qual es reivindica la importància de polítiques d’igualtat i d’acció conjunta entre organitzacions governamentals i societat civil per a frenar aquesta xacra social.

En el vídeo, on es pot escoltar el manifest dedicat al 25N, han participat les artistes locals Maria Ros, Tamar Calderón i Maria Carballo, de l’Associació Cultural Joan Vicent Macipas, creant una pancarta que romandrà penjada a la porta de l’Ajuntament. També han participat altres persones de diferents associacions del municipi i l’equip de govern recordant el lema.

A més, a les 13.00 hores de hui, s’ha realitzat una concentració a la porta de l’Ajuntament en memòria de les víctimes de violència de gènere i s’ha recordat que cal continuar treballant entre tots i totes per a aconseguir la igualtat efectiva de tracte i oportunitats entre les dones i homes de la Font de la Figuera. A més, aquesta vesprada la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà amb llums morades per a commemorar aquest dia.

La regidora d’Igualtat, Irene Villa, ha reivindicat la fi de la violència de gènere i ha convidat a tota la ciutadania a reflexionar sobre aquest problema i a mostrar suport a les dones que es troben en una situació vulnerable. També ha volgut agrair especialment la col·laboració de les tres artistes de l’Associació Cultural Joan Vicent Macipas.

Finalment, des de l’Ajuntament es recorda que en cas de patir qualsevol tipus de violència masclista s’ha de cridar al telèfon d’atenció a les víctimes, el 016.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva