Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Fira d’Agost de Xàtiva, declarada Festa d’Interès Turístic Nacional, es va tancar ahir amb molt bones sensacions per acomiadar-se fins el proper any.

Com les darrers edicions, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va aprofitar l’última jornada per tal de fer un balanç de la Fira d’aquest any, marcada per la gran afluència de visitants i la bona acollida. En primer lloc, l’alcalde va mostrar la seua satisfacció per la resolució de les activitats programades, que “han finalitzat sense grans problemes i on cadascun dels espais escènics han tingut una bona afluència de visitants, confirmant així que el nucli del model que es manté des de l’any passat continua funcionant favorablement”. Segons Cerdà, “l’acollida d’aquesta Fira ha sigut extraordinària com demostren també les bones xifres al sector de l’hostaleria”.

L’alcalde de Xàtiva ha remarcat que la xifra de visitants que han passat per la ciutat i han gaudit de les activitats ha estat en torn a les 200.000 persones, xifra que s’havia posat des de l’organització de l’Ajuntament com objectiu després de tindre una afluència similar el passat any.

D’altra banda, Cerdà ha declarat que aquesta edició 2019 ha sigut una magnífica Fira d’Agost gràcies a la consolidació dels canvis que s’han fet respecte a les ubicacions de carpes i espais, “on la gent comença a prendre consciència de la necessitat de que la Fira estiga adaptada per a tots els públics”. L’alcalde ha mencionat també que es un treball molt important tractar la festa dels xativins i xativines com un espai de difusió d’idees positives, amb la intenció de visualitzar a grups com la gent amb Trastorn de l’Espectre Autista -aquest any s’ha organitzat per primera vegada un Dia Sense Soroll- o de campanyes socials com el “No és no”, gràcies a la qual no s’ha hagut de lamentar cap tipus d’agressió durant la Fira de Xàtiva.

Per últim, l’alcalde de Xàtiva també ha destacat el treball de les forces de seguretat, que ha titllat com a “extraordinari i exemplar treballant de valent durant tota la Fira amb controls a l’entrada de la ciutat i estant presents en tots els espais”.

Pedro Aldavero destaca l’absència d’incidents

El regidor de Fira, Pedro Aldavero, ha destacat per la seua part l’èxit de la programació d’aquesta edició, amb una gran afluència en els espais escènics de la Plaça de la Seu, la Glorieta José Espejo, el Mercat, la Murta i el Festival Al Ras.

Aldavero ha ressaltat a més l’absència d’incidents importants, amb especial atenció a la festa de les paelles que es va celebrar ahir i que va reunir a 1.400 persones al pàrquing del pavelló de voleibol; al temps que ha agraït la tasca de tots els treballadors municipals durant la darrera setmana i en tota la preparació prèvia a l’esdeveniment més important de la ciutat.

El regidor també ha tingut paraules per a la Reina de la Fira, Laura Vidal, i ha lamentat la pluja que va provocar que la cloenda d’ahir passara a realitzar-se a la Casa de Cultura de Xàtiva, anul·lant l’acte protocol·lari i l’espectacle al camp de la Murta. “Va ser una llàstima però al remat va quedar un acte molt senzill i molt emotiu, amb el caliu de les famílies de les protagonistes”, ha explicat Aldavero.

WhatsApp Portal de Xàtiva