Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La falla Avinguda de Selgas de Xàtiva inaugura hui dimecres 15 de febrer a les 20 hores una exposició amb motiu del seu 50 aniversari, amb vora un centenar d’objectes i elements que han marcat la història de la falla en les darreres dècades.

A la mostra es podran veure alguns dels banderins més destacats obtinguts per la comissió, molts d’ells de la dècada dels 70 i dels 80, entre els quals destaca el del primer premi de les falles infantils de 1973 (primera vegada en que Selgas va plantar un cadafal per als menuts) o el banderí del primer premi d’especial de 2005.

L’exposició comptarà també amb els últims dos ninots infantils indultats (el dels Germans Garcia en 2020 i el de Xavi Ureña en 2018), cedits per la Junta Local Fallera; i també amb alguns esbossos, cartells o entrades de presentacions. També podran trobar-se bandes (entre elles la de la primera Fallera Major de la comissió en 1972), adreços, samarretes, o fotografies d’actes i de les falles més destacades en aquests 50 anys.

Altre element interessant és el del primer estendard de la comissió (de color mostassa), realitzat en l’any de la fundació, o el recull de llibres més importants de la seua història (alguns es podran llegir a la mateixa sala). A més es podran veure retalls de premsa o detalls realitzats expressament per a actes fallers vinculats a la comissió com ara una botella de vi o un rellotge.

L’exposició es podrà visitar fins al 4 de març a la primera planta de la Casa de Cultura.

WhatsApp Portal de Xàtiva