La directora Mabel Lozano presenta en l’Alcúdia de Crespins “Chicas nuevas 24 horas”

La projecció, que ha tingut lloc a la Casa de la Cultura per a l’alumnat de l’IES Isabel-Clara Simó, busca conscienciar sobre el tràfic i l'explotació sexual

97

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’actriu, directora de cinema i escriptora, Mabel Lozano, ha presentat aquest matí en l’Alcúdia de Crespins el seu documental «Chicas nuevas 24 horas», un projecte de denúncia contra el tràfic i l’explotació sexual. La projecció ha estat organitzada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament i ha comptat amb el suport de l’IES Isabel-Clara Simó.

Al documental, que s’ha projectat a la Casa de la Cultura per a l’alumnat de l’institut, es posa l’accent en dos importants aspectes com són la prevenció i la conscienciació, especialment entre els més joves, sobre aquesta tragèdia social, silenciosa i oculta. Alhora que s’intenta aconseguir una major implicació social en la seua erradicació, que passa per la seua visualització i per la reducció de la demanda d’aquests serveis sexuals, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Al final de la projecció, la guanyadora del premi Goya 2021 al millor curt documental per “Biografía del cadáver de una mujer” ha iniciat una xerrada col·loqui amb les i els joves per debatre i parlar de tot allò que s’ha vist i s’ha parlat al documental. Amb aquest debat, Lozano ha buscat conscienciar en què «la tracta i la prostitució van de la mà, vulneren drets humans i perpetuen rols de desigualtat, violència i agressivitat».

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Maite Juan, ha explicat que portant aquests documentals als centres educatius el que vulguem és portar «el moviment transformador a la joventut» perquè són ells el futur i als que hem de conscienciar perquè “la tragèdia social que suposa l’explotació i prostitució sexual siga erradicada”.

WhatsApp Portal de Xàtiva