Solopizza Xàtiva

La corporació valenciana inverteix 400.000 euros en l’actuació a executar en breu a la capital de La Vall d’Albaida dins del Pla d’Instal·lacions Esportives

La Diputació de València ha presentat avui la línia d’actuacions que permet renovar la pista d’atletisme d’Ontinyent. En total, la corporació valenciana ha destinat 4.360.000 euros a la millora i conservació d’instal·lacions esportives en 35 municipis valencians, a través de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Esports, dels quals 400.000 euros es destinen a l’actuació a executar en breu en la capital de La Vall d’Albaida, inclosa en el conveni signat entre Diputació, Ajuntament i Universitat de València per a invertir un total de 1’1 milions d’euros en infraestructures esportives i universitàries en la ciutat.

El President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, destacava que “no parlem d’obres faraòniques o megaproyectos que després queden sobre el paper, sinó d’actuacions que s’han dut a terme o s’estan executant actualment i que resolen problemes reals dels veïns en l’ús de les instal·lacions esportives dels seus municipis”. D’aquesta forma, s’aconsegueix un triple objectiu, com és “saldar aqueix deute històric, donar solució a problemes diaris de les persones i respectar la iniciativa dels ajuntaments a l’hora de decidir les infraestructures necessàries per als seus municipis”.

L’acte comptava amb la presencia del regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, qui recordava que “la pista d’atletisme es va realitzar en 1990, fa més d’un quart de segle, la seua renovació és una demanda històrica que anem a poder executar gràcies a l’acord que signarem l’any passat des de l’Ajuntament amb la Diputació i la Universitat de València.

Pensem que l’aposta d’aquest Govern per impulsar l’esport ha quedat més que palesa, ja que en esta legislatura hem d’afegir a estes obres les de la remodelació dels vestidors, les millores dels accessos a les pistes o a la gespa artificial, en un conjunt que suposarà un abans i després i un canvi enorme en els condicions i la imatge dels nostres instal·lacions esportives”, destacava.

Per la seua banda, la diputada d’Esports, Isabel García, ha destacat “l’elaboració d’aquest pla en un temps rècord gràcies a la col·laboració dels municipis”, i ha fet un repàs de les obres en instal·lacions esportives en les quals s’ha implicat la Diputació, valorant la “dotació econòmica que alguns ajuntaments han aportat als projectes per a dur a terme aquestes obres de gran interès ciutadà”.

A l’acte també han assistit alcaldes i regidors de la pràctica totalitat dels municipis en els quals s’han projectat i executat aquestes obres. Tots han coincidit a valorar positivament el “canvi de criteris en els plans provincials, que ara donen una major capacitat de decisió als ajuntaments i es basen en criteris objectius amb els quals resulta molt fàcil calcular les ajudes que es van a rebre”.

WhatsApp Portal de Xàtiva