La Diputació demana la gratuïtat de la línia de tren Alcoi-Xàtiva-València fins que finalitzen les obres de millora

L'equip de govern dona suport a la moció de la Vall ens Uneix que incorpora les esmenes del PSPV i Compromís i reclama l'execució prioritària de la inversió de 150 milions d’euros prevista per Adif

102

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Diputació de València sol·licita al Ministeri de Foment la gratuïtat de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva-València fins que finalitzen les necessàries obres de millora de la línia. L’equip de govern provincial ha recolzat la moció presentada per la Vall ens Uneix, que incorpora les esmenes del grup socialista i Compromís i reclama l’execució prioritària del projecte d’Adif per a modernitzar la línia, amb una inversió prevista de 150 milions d’euros.

El diputat de la Vall ens Uneix, Joan Sanchis, ha exposat els motius de la proposta durant la sessió plenària de juliol, abans d’una votació que s’ha resolt amb el suport del PSPV, Compromís i La Vall i el vot en contra de Ciudadanos, Vox i el PP, l’esmena del qual va ser rebutjada. Sanchis ha lamentat els continus retards i cancel·lacions d’una línia que considera obsoleta i que utilitzen diàriament els habitants de les comarques centrals vertebrant el territori.

El responsable de la Vall ens Uneix ha acceptat l’esmena socialista que posa en valor l’aposta del Govern central per la gratuïtat del transport públic dependent del Ministeri i sol·licita aplicar-la a la línia Alcoi-Xàtiva-València fins que s’execute el projecte de millora de la línia, que preveu una inversió de 150 milions d’euros en la modernització integral del traçat.

A més, la proposta final acordada per l’equip de govern i La Vall incorpora altres dos peticions dirigides a l’Executiu, com són la recuperació de les freqüències prèvies a la pandèmia i l’execució prioritària del projecte d’Adif per al tren que connecta València i Alcoi que travessa la província, “un servei públic essencial” per a les comarques centrals.

La moció que ha tirat avant en el ple de juliol inclou també l’esmena del grup Compromís, en la qual s’insta l’Estat a estendre la millora del servei i freqüències proposada per a la línia Alcoi-Xàtiva-València a la resta de línies de Rodalia que operen a les comarques valencianes.

WhatsApp Portal de Xàtiva