Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha anunciat hui en la seua visita a la Fira d’Agost que Xàtiva comptarà en 2026 amb una parada d’Alta Velocitat que connectarà la ciutat amb tota la Comunitat Valenciana, però també amb tot el litoral mediterrani i amb l’interior del país.

«Per al progrés i el desenvolupament econòmic de Xàtiva és fonamental la connexió del corredor mediterrani, on el govern espanyol ha invertit més de 5.000 milions d’euros. Xàtiva comptarà en 2026 amb una parada d’Alta Velocitat i això és una gran notícia no sols per connexió de la ciutadania sinó també per un motiu estratègic, ja que el transport de mercaderies és important per a una comarca industrial com és la de la Costera», ha manifestat la Delegada del Govern Pilar Bernabé.

Bernabé ha insistit en què aquest és el govern que més ha invertit en Xàtiva, però també en la resta de la Costera i de la província de València pel que fa a les comunicacions, especialment la ferroviària: «Després de 40 anys esperant que la línia Xàtiva-Alcoi fora un trajecte digne, hem invertit 150 milions d’euros en 2022 i 12 en 2023 (més els 7 que s’estan invertint en matèria de seguretat) per a que eixa línia siga una realitat còmoda i pròspera, responent a les necessitats de connexió del segle XXI que necessiten els veïns i veïnes de les comarques centrals».

La delegada del Govern també ha recordat altres inversions a la ciutat, i ha explicat que «Xàtiva lidera la inversió estatal en tota la comarca amb més de 7,3 milions d’euros procedents del Fons de Recuperació i Resiliència per millorar l’eficiència de la ciutat, amb una intervenció a l’Ajuntament, i també turísticament amb una inversió al Castell. Mai en la història havia hagut una inversió directa per part del govern d’Espanya per canviar d’una manera tan clara i tan contundent la fisonomia d’una ciutat que necessitat modernitzar-se».

Pilar Bernabé ha aprofitat la seua visita per donar l’eixida del Trofeu de Ciclisme Fira d’Agost i ha signat també al llibre d’Honor de Xàtiva, a més de ser obsequiada amb el tradicional ventall. «La Fira de Xàtiva marca el caràcter comercial i emprenedor de tots els habitants de Xàtiva, un poble de progrés i que mira cap al futur».

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha assegurat que «des del Govern d’Espanya s’està fent una aposta decidida per la modernització del nostre municipi a través dels Fons Europeus. Per a la ciutat i per a la promoció de la nostra festa és important comptar amb figures com la delegada del Govern».

WhatsApp Portal de Xàtiva