Ciutat de l'Esport Xativa

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Encontre que reunirà a més de 260 esportistes de tota la província de València. Sueca, Silla, Requena, Aiora, València, Massanassa, Castelló de la Ribera, entre altres pariticiparan, junt al C.O. La Costera de Xàtiva, en aquest campionat que donarà inici a la temporada atlètica d’aquest col·lectiu, en el que, per mig de la Coordinadora de centres ocupacionals (COPAVA) es reuniran en tres ocasions. En aquest encontre, a més del centre ocupacional de Xàtiva també participaran com a entitats convidades el C.E.E. Pla de la Mesquita i l’IES Dr. Simarro, que com en qualsevol iniciativa del Centre Ocupacional, sempre està al seu costat donant suport i col·laborant en la tasca de voluntariat.

La competició, organtizada pel C.O. La Costera, oferirà una combinació de proves oficials d’atletisme en pista i unes altres de proves adaptades per a donar cabuda a qualsevol persona independentment de la seua capacitat.

La competició començarà a les 11 del matí amb la prova de relleus 4X100 per a acabar amb les proves oficials de 100 i 200 metres.
Des del C.O. La Costera es vol convidar a tots els aficionats a l’esport i l’atletisme en particular a que es passen per les instal·lacions de la Ciutat de l’Esport per veure un campionat d’atletisme d’un grup de gent que malgrat la seua limitacions, és capaç de fer esport, i al mateix temps mostrar que també hi ha una altra forma de fer esport. Des del centre ocupacional La Costera, organitzador de l’event es comentava, en referència a aquesta competició que “L’esport inclusiu ha de ser un referent en la programació esportiva de qualsevol ciutat, qualsevol esport, inclús, de qualsevol club. És una bona manera de col·laborar per fer una societat més justa. “

A més, aquest any, l’encontre de Xàtiva serà un event que aprofitarà el Comité Paralímpic per promocionar aquest moviment. Un conveni entre el propi Centre Ocupacional, el Club d’Atletisme de Xàtiva i el Comité Paralímpic Nacional estaran presents per promocionar l’atletisme i amb un objectiu: promocionar aquesta modalitat esportiva entre els atletes amb diversitat funcional de la comarca, per fer-los veure que hi ha un recurs com el Club d’Atletisme Xàtiva on qualsevol atleta pot entrenar i competir.

Aquest projecte anomenat Relleu Paralímpic està impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso i gestionat pel Comité Paralímpic Espanyol. Una forma de practicar atletisme de manera inclusiva i on les tres entitats abans esmentades aprofitaran aquest encontre per mostrar aquesta iniciativa.

Xàtiva de nou torna a ser un centre de referència esportiu. En aquest cas mitjançant l’atletisme. Xàtiva, a més de ciutat educativa, inclusiva també vol ser ciutat esportiva, i aquesta és una manera d’aconseguir que les persones, independentment de les seues capacitats practiquen l’esport que els motive.

WhatsApp Portal de Xàtiva