La Casa de les Dones alberga dijous una xerrada sobre l’erradicació dels abusos sexuals a menors d’edat

La cita, que tindrà lloc a les 19 hores, porta per nom «1 de cada 5. Trenquem el silenci» i serà impartida per les supervivents Carme Diaby i Mònica Morlans

62

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

La Casa de les Dones albergarà aquest dijous 11 de novembre a les 19 hores una xerrada a càrrec de Carme Diaby i Mònica Morlans, supervivents i activistes per l’erradicació dels abusos sexuals a menors d’edat.

L’activitat porta el nom de «1 de cada 5. Trenquem el silenci», ja que aquesta és la xifra estimada de menors que pateixen abús sexual segons diversos estudis realitzats per equips d’investigació a Europa, i coincideix amb les estadístiques presentades per diverses organitzacions com ara UNICEF, l’OMS o l’Organització Internacional del Treball. L’estadística parteix dels casos denunciats, sense comptar totes les persones que no han posat en coneixement la seua situació.

Les interlocutores Carme i Mònica són dues supervivents i activistes per l’erradicació dels abusos sexuals, les quals parlaran d’emocions i de la creació d’ambients de cures i benestar, compartint les seues vivències per tractar d’ajudar a trencar el silenci i fer pedagogia social per a construir un futur en el qual els menors gaudisquen de bon tracte i no patisquen violències sexuals ni de cap tipus.

En la xerrada s’explicarà la seua història i es parlarà del perfil de l’agressor, dels símptomes i de les seqüeles, de les famílies, d’experiències dins del sistema educatiu i es donarà una visió sobre com tractar la problemàtica amb menors, adultes i societat en general.

Degut a la limitació d’aforament, serà necessari confirmar assistència a través dels canals oficials de la Casa de les Dones.

WhatsApp Portal de Xàtiva