EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Ahir matí ha tingut lloc una nova reunió de la Junta de Seguretat a l’Ajuntament de Xàtiva, la primera des de la constitució de la nova Corporació Municipal. Els distints cossos de seguretat que operen a la ciutat han estat convocats per a abordar el dispositiu de vigilància i protecció que es desenvoluparà de cara a la celebració de la Fira d’Agost.

A més de l’alcalde Roger Cerdà i el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Giner, han estat presents el subdelegat del Govern, Roberto González Cachorro; el director general de l’IVASPE, José Mº Ángel; el segon tinent d’alcalde, Ignacio Reig; el comissari cap de Policia Local, Antonio Collado; el inspector en cap de la Policia Nacional, José Antonio Martínez i el capità de la Guàrdia Civil, Pedro Rafael Plaza, i altres representants de la Delegació del Govern, Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil.

Entre els assumptes abordats a la reunió destaca l’exposició per part del cap de la Policia Local del dispositiu i plans d’emergència i seguretat per a la realització de la Fira d’Agost. En l’edició d’enguany, hi ha previstos alguns lleugers canvis pel que fa a la ubicació de les zones comercials de Fira, el que possibilitarà una reubicació i ampliació dels carrers destinats a canalitzar possibles evacuacions. Així mateix, està previst que s’habiliten espais entre les parades per a que hi haja una major fluïdesa en el pas de vianants que redunde en una major seguretat al conjunt del recinte firal.

En la Junta de Seguretat, també s’ha dut a terme un anàlisi de l’activitat del primer semestre de 2019, així com un informe de situació del la xarxa Viogen de seguiment integral dels casos de violència de gènere, depenent del Ministeri de l’Interior, de la qual forma part l’Ajuntament de Xàtiva des del 25 de maig de 2017. Aquest recurs està pensat per aglutinar les diferents institucions públiques que tenen competències en matèria de violència de gènere, integrant tota la informació d’interès que es considere necessària, fent prediccions del risc, seguiment i protecció a les víctimes.

WhatsApp Portal de Xàtiva