Joves Socialistes de Xàtiva fa un balanç positiu de les polítiques juvenils

474

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’agrupació política juvenil Joves Socialistes de Xàtiva fa un balanç molt positiu de la gestió de polítiques juvenils desenvolupades per l’Ajuntament de Xàtiva, i més concretament des de la Regidoria de Joventut, encapçalada per la Jove Socialista Lena Baraza, durant aquest primer any de govern, així com de l’alcalde Roger Cerdà.

Joves Socialistes de Xàtiva considera que la feina realitzada per Lena Baraza ha sigut doble. Per una banda s’ha fet front a l’abandonament que la Regidora de Joventut i l’edifici de La Casa de la Joventut havia patit en els darrers anys. D’altra banda ha tingut que fer front a les necessitats actuals del jovent xativí.

La Regidoria de Joventut, en els darrers anys de govern del PP, havia perdut totes les relacions amb altres institucions i centres juvenils d’altres poblacions. A més a més, un canvi de política de l’IVAJ va fer desaparèixer l’Espai Jove de l’IVAJ del què disposava la ciutat, havent de fer front a la creació d’un nou Centre d’Informació Juvenil, dotat amb personal depenent directament de la Regidoria de Joventut.

La tasca de recuperar les relacions amb les altres institucions va ser la primera tasca a desenvolupar per la Regidora. Baraza es va reunir amb altres institucions com l’IVAJ, el Consell de la Joventut de Xàtiva, la Mancomunitat, Salut Pública, els instituts de secundaria de la ciutat, així com en altres centres juvenils d’altres poblacions.

Pel que fa a la nova programació juvenil, la Regidora de Joventut ha aconseguit desenvolupar una nova programació trimestral feta amb col·laboració amb el Consell de la Joventut de Xàtiva i amb l’IVAJ. Aquesta s’ha fet tenint un gran alt grau de participació ja que Lena Baraza s’ha reunit amb tots els col·lectius i associacions joves de la ciutat per detectar les necessitats i els desitjos d’aquestes. En aquesta nova programació juvenil s’inclouen, entre altres, cursos, activitats i viatges per a tots els joves de la ciutat, així com concursos i tallers formatius.

A més a més, durant aquest primer any de legislatura s’han creat espais d’oci, com ara el festival “Al Ras Festival” que es du a terme durant la Fira d’Agost, i s´ha fet front a reivindicacions històriques del jovent xativí, com ara l’ampliació d’horaris de la sala d’estudis. També s’han dut a terme espais d’opinió i participació juvenil com el “Fòrum Jove”. Joves Socialistes també vol recalcar el suport constant, i el respecte a la seua independència, que es fa al Consell de la Joventut de Xàtiva des de la Regidoria de Joventut.

En aquesta valoració, Joves Socialistes de Xàtiva també vol destacar l’aprovació en el darrer plenari del lloguer d’un espai de la ciutat que, entre altres coses, servirà de casal jove, on els adolescents i els més joves de la ciutat podran desenvolupar el seu oci i la cultura juvenil. L’agrupació política juvenil vol agrair la implicació en la gestió d’aquest local a la regidora socialista Xelo Angulo.

Així mateix, Joves Socialistes de Xàtiva qualifica d’excel·lent la gestió de l’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, y valora la seua preocupació i ocupació constant sobre les necessitats dels joves de la ciutat.

Pel que respecta al Grup Municipal Socialista, l’agrupació política juvenil està molt satisfeta amb la gestió eficient i eficaç que estan realitzant els regidors i les regidores socialistes, valorant que sempre estan a peu de carrer escoltant les necessitats dels ciutadans i ciutadanes i treballant per millor la vida de tots els xativins.

WhatsApp Portal de Xàtiva